Festivalul Comedy Cluj: peste 80 de filme și spectacole

4
Festivalul Comedy Cluj 2018

Festivalul Comedy Cluj vine cu o „rețetă” nouă pentru spectator, care nu se bazează doar pe proiecția celor 80 de filme, ci și pe secțiuni noi, cum ar fi teatrul sau spectacole de stand-up comedy în limba engleză. Festivalul începe vineri, pe 12 octombrie.

Directorul artistic al Festivalului Comedy Cluj, Bogdan Beșliu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că filmele au fost alese astfel încât să se apropie mai mult de comedia pură.

„Am renunțat din acest an la competiția din cadrul Comedy Cluj, iar în festival sunt mai puține filme, dar sunt astfel alese încât să se apropie mai mult de comedia pură. De la această ediție am reformulat festivalul și am introdus mai multe acțiuni, cum ar fi spectacole de teatru sau de stand up comedy în limba engleză, pentru publicul străin din Cluj-Napoca. Programul cuprinde proiecția a 80 de filme, din care 20 de lung-metraje, iar restul scurte din țări precum Spania, Marea Britanie, Franța, Ucraina, Israel sau Austria”, a declarat Bogdan Beșliu.

Printre filmele din festival se numără „Disidenții” (Estonia, 2017), care prezintă ce a însemnat Cortina de Fier pentru personaje, „Concediu” (SUA, 2018), o comedie cu Whoopi Goldberg, dar și ”Campionii”, propunerea Spaniei la premiile Oscar din acest an.

Proiecțiile și spectacolele din cadrul Cluj Comedy se vor desfășura la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema Dacia şi Urania Palace.

Festivalul Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca între 12 și 21 octombrie.

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here