Referendumul pentru familie | Federaţia Asociaţilor de Părinţi cere ministrului Educaţiei să intervină pentru schimbarea datei referendumului. A doua zi începe Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a

0
elevi-auxiliarelor

Federaţia Asociaţilor de Părinţi solicită ministerului Educaţiei, Valentin Popa, să intervină pentru schimbarea datei referendumului pentru familie, care este propus pentru 10 iunie, deoarece a doua zi, pe 11 iunie, are loc prima probă a Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a.

Având în vedere că Evaluarea Naţională va avea loc, conform ordinului de ministru, în data 11 iunie, vă rugăm să acţionaţi în consecinţă şi să transmiteţi la nivelul autorităţilor competente că este nevoie de schimbarea datei pentru referendumul menţionat„, reiese dintr-o notă transmisă ministrului Educaţiei de către Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi.

Această solicitare vine în contextul în care pentru pregătirea unui referendum este nevoie de blocarea mai multor săli de clasă pentru amenajarea urnelor de vot, ceea ce ar însemna un dezavantaj pentru elevii care urmează să susţină Evaluarea Naţională.

Mai mult, părinţii cer să se elimine orice zvon conform căruia Guvernul ar dori să facă punte între zilele libere de Rusalli şi ziua de 1 iunie, ceea ce ar însemna nouă zile libere pentru elevi.

Anul acesta au fost suspendate cursurile din cauza vremii nefavorabile. Recuperarea făcută este, din păcate, numai la nivelul prezenţei elevilor, fără să ajute la consolidarea cunoştinţelor, cum s-ar fi întâmplat dacă orele se desfăşurau conform calendarului stabilit. În acest sens, vă adresăm rugăminte să nu daţi curs unui asemenea zvon, practic unei minivacanţe de 9 zile care ar dăuna pregătirii elevilor pentru Evaluarea Naţională„, se mai arată în nota FNAP.

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţei, a declarat, joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat un vot în acest sens.

„Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituţiei. Cred ca toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor 3 milioane de români”, a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliţia pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.

Ulterior, acesta a menţionat cum a făcut calculul.

Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Camera şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum„, a mai declarat Florin Iordache.

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

sursa Mediafax

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here