Examenele de certificare pentru absolvenții liceelor vocaționale vor fi în perioada 6 – 23 iunie 2023

1
Absolvenții învățământului liceal, filiera vocațională, vor susține examenele de certificare în perioada 6 – 23 iunie 2023 și fiecare unitate de învățământ nominalizată ca centru de examen își va elabora propriul calendar de desfășurare a examenului de certificare, potrivit Ordinului Ministerului Educației nr. 4.340/2023, publicat în Monitorul Oficial.

Prin acest act normativ se modifică ordinul ministrului educației nr. 4.433/2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de certificare a calificării absolvenților învățământului liceal, filiera vocațională, cu modificările și completările ulterioare astfel:

După alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

„(11) În anul școlar 2022—2023, fiecare unitate de învățământ nominalizată ca centru de examen își va elabora propriul calendar de desfășurare a examenului de certificare care va fi comunicat unităților de învățământ arondate. Probele de examen vor fi planificate în perioada 6—23 iunie.”

Citește și: Atac informatic la Ministerul grec al Educaţiei a blocat desfăşurarea examenelor

Conform noilor prevederi, fiecare unitate de învățământ nominalizată ca centru de examen își va elabora propriul calendar de desfășurare a examenului de certificare, iar acesta va fi comunicat unităților de învățământ arondate.

Unitățile de învățământ vor comunica elevilor și părinților informații privind planificarea probelor de examen, potrivit Ministerului Educației.

un comentariu

  1. […] Absolvenții învățământului liceal, filiera vocațională, vor susține examenele de certificare în perioada 6 – 23 iunie 2023 și fiecare unitate de învățământ nominalizată ca centru de examen își va elabora propriul calendar de desfășurare a examenului de certificare, potrivit Ordinului Ministerului Educației nr. 4.340/2023, publicat… Cititi mai multe aici: Examenele de certificare pentru absolvenții liceelor vocaționale vor fi în perioada 6 – 23 iuni… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here