#EusuntdeIMPACT de 1 iunie. Tinerii din 19 județe organizează activități sincron menite să ajute comunitatea

1

Tineri din toată România, de la elevi de școală gimnazială până la cei de liceu, vor sărbători ziua copilului într-un mod inedit în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național. Tinerii se vor face auziți de 1 iunie și vor puncta rolul activ în îmbunătățirea societății, importanța cuvântului lor și implicarea în decizii ce țin de țară și de planetă.

Campanii de ecologizare pe malul Dunării, participarea la Maratonul Internațional Sibiu, mese cu produse tradiționale românești, amenajarea spațiilor din exteriorul școlilor sau schimburi de experiențe între elevii din mediul rural și urban sunt doar câteva dintre activitățile organizate la inițiativa tinerilor în 1 iunie. Aceștia dau mai departe ce au învățat prin realizarea de activități sincron în 19 județe din România.

1 iunie ,,altfel” văzut prin ochii tinerilor

Implicarea tinerilor este cuvântul cheie atunci când ne raportăm la comunități, iar evenimentului Ziua Națională IMPACT – #eusuntdeIMPACT demonstrează cel mai bine asta. Tinerii doresc să demonstreze că implicarea civică este motorul unei comunități puternice, prin exemple de bună practică, dar și să mediatizeze, valideze și să sensibilizeze comunitatea asupra acțiunilor de învățare prin Service Learning.

Toți cei care organizează aceste evenimente fac parte din cluburile de inițiativă comunitară IMPACT, cluburi educaționale inițiate de Fundația Noi Orizonturi și dezvoltate în școli, biblioteci sau centre de tineret la nivel național și internațional. Modelul IMPACT este preluat de către World Vision și implementat și în alte 24 de țări. Astfel, prin întâlniri săptămânale ale membrilor s-au creat o serie de proiecte care au venit în sprijinul comunității și care i-au adus acesteia un plus de valoare.

De ce sunt tinerii de IMPACT?

Întrebați ,,ce îi face să fie diferiți și de impact în comunitățile lor ?”, tinerii declară următoarele: „implicarea şi creativitatea mea creează un duo perfect”, „acţionez pentru binele celorlalţi”, „știu că munca în echipă este mereu un succes”, „protejez natura şi asigur traiul celorlalţi într-un mediu curat şi sănătos”, „am învăţat să colaborez şi să mă exprim liber”, „sunt un copil puternic şi ambiţios” sau „pot schimba ceva MIC în ceva MARE.”

Părinții, prietenii, autoritățile locale, actorii în educație, turiștii din județe precum Cluj, Sibiu, Alba, Maramureș, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Mehedinți, Vâlcea sau Călărași sunt așteptați să participe în data de 1 iunie la Ziua Naţională IMPACT. Mai multe detalii legate de activități regăsiți pe pagina oficială a evenimentului.

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii- liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

Despre Fundația Noi Orizonturi și Școlile Comunitare

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Mai multe detalii regăsiți pe www.noi-orizonturi.ro

un comentariu

  1. […] Tineri din toată România, de la elevi de școală gimnazială până la cei de liceu, vor sărbători ziua copilului într-un mod inedit în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național. Tinerii se vor face auziți de 1 iunie și vor… Cititi mai multe aici: #EusuntdeIMPACT de 1 iunie. Tinerii din 19 județe organizează activități sincron menite să ajut… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here