Eurovision Song Contest – 3.500 de spectatori vor putea participa fizic la evenimentul din Rotterdam

0

Organizatorii Eurovision Song Contest au anunţat că pentru ediţia de anul acesta va fi permisă participarea a 3.500 de spectatori la evenimentul din Rotterdam, ca parte a unui test derulat de guvernul olandez, scrie BBC.

Competiţia muzicală va avea loc la Ahoy Arena din Rotterdam, în luna mai, după ce anul trecut ea a fost anulată din cauza pandemiei.

Conform noii decizii, arena va fi pe jumătate ocupată şi fanii vor trebui să prezinte înainte de acces un test Covid-19 cu rezultat negativ.

Organizatorii au spus că vor anunţa mai multe detalii în săptămânile următoare. Ei au adăugat că sănătatea şi siguranţa participanţilor „rămân principala prioritate” şi că toţi artiştii şi delegaţiile vor urma un „protocol strict”.

Vezi și O sută de ani de la înființarea Operei Române din București

Anunţul vine după un test similar care a implicat 1.500 de persoane care au participat, în martie, la un festival din apropiere de Amsterdam, şi după ce 5.000 de microbişti au fost prezenţi la meciul de sâmbătă al naţionalei Olandei.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Mark Rutte a spus că restricţiile în ţară impuse în contextul pandemiei vor fi extinse pentru trei săptămâni, până spre finalul lunii aprilie.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări.

România va fi reprezentată la ESC 2021 de Roxen, care va interpreta melodia „Amnesia” în prima semifinală.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here