Elevii si studenții resping campania electorală în școli: Vrem o educație curată, depolitizată!

0
studenti-germania-munca

Proiectului de modificare a Legii nr 370/2004 pentru alegerea președintelui României care ar permite campania electorală și în școli este respins de către asociațiile de elevi și studenți.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studentești din România (ANOSR), reprezentanții legitimi ai elevilor, respectiv ai studenților la nivel national, condamna sever acest proiect de lege. „Vrem o educatie curată, depolitizată!” susțin aceștia.

„Încălcând prevederi fundamentale enunțate în Legea Educației Naționale nr. 1/2011, care stipulează independența fața de doctrine politice și interdicția activităților de natură politică în unitățile de învățământ, acest proiect de lege le exclude tocmai pe acestea de pe lista locurilor unde propaganda de acest fel este interzisă, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă ferm”, transmit aceștia.

CITEȘTE ȘI Referendumul pentru familie | Federaţia Asociaţilor de Părinţi cere ministrului Educaţiei să intervină pentru schimbarea datei referendumului. A doua zi începe Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a

Tinerii consideră că proiectul ignoră unul dintre pilonii unui sistem de învățământ calitativ, și anume distanțarea mediului educațional fața de cel politic. „După ani de luptă pentru delimitarea unitaților de învătământ fața de mediul politic, să se propună permiterea activitaților de propagandă electorală tocmai în locurile unde sunt formați copii și tinerii. În același timp, în contextul în care este vizată elaborarea unei noi legi a educației, ne dorim ca acele principii sănătoase să se păstreze”.
Mai mulți parlamentari PSD si ALDE au depus un proiect de modificare a Legii nr 370/2004 pentru alegerea președintelui României.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here