Elevii și liceeni din mediul rural au acum acces la meditații și ateliere de dezvoltare

0

Liceeni din mediul rural vor participa, pe perioada închiderii şcolilor la mediaţii şi ateliere de dezvoltare personală online, înițiat de World Vision România.

Cifrele sunt mari, 5.770 de elevi au posibilitatea să participe la ore online susţinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, în cadrul unor proiecte de educaţie digitală desfăşurate de Fundaţia World Vision România pentru elevii din mediul rural.


În pericol de a rămâne în urmă la materiile de învăţământ se află elevii care trebuie să susţină Bacalaureatul anul acesta. Astfel, profesorii şi coordonatorii proiectului „Vreau în clasa a 9-a” – program de burse pentru liceenii din mediul rural desfăşurat încă din 2008 de Fundaţia World Vision România, au demarat un program de meditaţii online. Meditaţiile online îi ajută pe liceenii să îşi ducă la bun sfârşit pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

Profesorii care vor preda digital în perioada următoare provin fie din cadrul liceelor la care învaţă elevii, fie din şcolile sau instituţiile educaţionale partenere. Elevii care vor beneficia de meditaţii sunt din judeţele Cluj, Vâlcea, Vaslui şi Ialomiţa.

Primele sesiuni de meditaţii online la română, matematică, biologie şi informatică au început de 14 martie şi funcţionează în continuare fără probleme, pe Skype.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, liceenii vor face în perioada următoare sesiuni de public speaking cu aplicabilitate individuală, prin care vor învăţa şi fixa elemente de limbaj non-verbal, paraverbal, abilităţile unui bun vorbitor, rolul intonaţiei în exprimarea mesajului verbal.

Scopul atelierelor este ca elevii să identifice ce calităţi sunt necesare sau trebuie dezvoltate pentru fiecare elev în parte.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here