Elevii din anii terminali vor putea reveni în unităţile de învăţământ pe 2 iunie

În sala de clasă, igienizată ulterior, vor fi maximum 10 elevi

1
simularea-examenelor-nationale-bacalaureat

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat luni că elevii din anii terminali vor putea reveni în unităţile de învăţământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni, fiind permis accesul pentru maximum zece elevi în sala de clasă.

„În ceea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional şi postliceal pot reveni în unităţile de învăţământ pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională, iar decizia va aparţine părinţilor. În această situaţie însă, pregătirea elevilor se va realiza, în continuare, în sistem online”, a arătat ministrul, într-o declaraţie de presă.

Ea a menţionat că Evaluarea naţională şi Bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o, respectând calendarele comunicate deja.

„Practic, Evaluarea Naţională se va susţine începând cu data de 15 iunie, dar examenul de Bacalaureat – noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul va fi comunicat ulterior. Pentru cei care susţin examenele de certificare pentru învăţământul profesional şi profesional dual, dar şi postliceal, vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată”, a explicat Anisie.

Aceasta a subliniat că se vor lua toate măsurile de siguranţă pentru evitarea oricărui risc de îmbolnăvire. Astfel, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor elabora un ordin comun privind măsurile de siguranţă privind reluarea activităţii în unităţile de învăţământ.

DEZBATERE: 5 la Evaluarea Națională și după școala profesională? Ce spun elevii, profesorii și părinții?

„În sala de clasă, igienizată ulterior, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanţare socială. Repet, maximum 10 elevi într-o sală de clasă. În plus, vă anunţ că inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie un telverde pentru orice întrebare sau nelămurire din partea părinţilor, a elevilor sau a cadrelor didactice, pe această temă”, a precizat ea.

În ceea ce priveşte examenele cadrelor didactice – titularizare, definitivat sau gradele didactice – acestea se vor desfăşura „cu respectarea măsurilor de siguranţă”, urmând că ministerul să comunice „în scurt timp modalitatea de susţinere, dar şi calendarele”.

Aer curat în casă și în sala de clasă

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here