Doi elevi din București au obținut locul 1 și 2 la un concurs organizat de NASA

0
nasa

Tudor Coman, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut locul 1 la un concurs organizat de NASA. Premiul al doilea a fost obținut tot de o româncă, Eliza Constantinescu, elevă în clasă a VII-a la același liceu.

Extinderea în spațiul extraterestru și aterizarea primei colonii – temele proiectelor caștigătoare

„Oamenii au avut întotdeauna dorința de a explora mai mult decât ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii și la aflarea mai multor lucruri despre lumea înconjurătoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie în spațiu este acela că toate cunostințele dobândite prin construcția acestei colonii i-ar putea face pe oameni să înțeleagă mai bine spațiul”, spune Tudor Coman în proiectul său.

Proiectul Elizei Constantinescu, „Lizartis”, se concentrează pe extinderea în spațiu și aterizarea primei colonii pe orbita joasă a Pământului.

nasa-2

Tudor Coman a participat cu proiectul „Tharros”, în care a conceput detaliile unei baze în spațiu pentru minimum 10.000 de oameni. El a făcut o cercetare detaliată privind protecția de radiații, resurse miniere spațiale, surse de energie în spațiu, sistem de susținere a vieții și a făcut un model 3D al bazei sale.

„Rasa umană se extinde în ultima perioadă de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde să plece și să se dezvolte. O așezare în spațiu ar fi mult mai avantajoasă decât să distrugă încet biosfera Pământului. Omenirea a avut întotdeauna tendința să se extindă, așa că de ce nu pentru a merge la nivelul următor și să încerce să se extindă în spațiu”, arată Eliza Constantinescu în proiect.

nasa-1

Elevii caștigători vor participa la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială din Statele Unite

În acest an au fost înscrise în concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din întreaga lume.

La concurs au mai participat și elevi de la alte școli din România, care au obținut rezultate foarte bune. Echipa „Floare de colț” din Constanța a obținut locul întai la clasa a X-a, iar echipa „Newt” din Brașov a câștigat premiul întâi la clasa a VII-a.

Elevii câștigători vor participa la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială, care va avea loc în Saint Louis, Statele Unite ale Americii, între 25 și 29 mai.

Citește și: Peste 800 de elevi din toată ţara au participat la First Tech Challenge România

În acest an au fost înscrise în concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din întreaga lume, inclusiv India, Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Canada, Taiwan, Columbia, Pakistan, Japonia, Rusia, Thailanda, Turcia si China.

Organizat de  NASA Ames Research Center, San Jose State University și Societatea Spațială Națională (NSS), concursul a debutat în 1994, fiind destinat elevilor de până la clasa a XII-a (18 ani), din toată lumea.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here