„Balena albastră” face noi victime? Un băiat de 11 ani din Dâmbovița a fost găsit spânzurat

0
balena

Alex, un băiețel de 11 ani din Cazaci, a fost găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Copilul își distrusese telefonul mobil, chiar înainte de a-și pune capăt zilelor. Deocamdată, anchetatorii iau în calcul orice variantă, în condițiile în care un copil de aceeași vârstă, prieten cu Alex, spune că sinuciderea era parte a jocului Balena albastră”.

Apropiații familiei susțin că înainte de a comite gestul sinucigaș băiatul și-a spart telefonul mobil, iar rudele iau în calcul posibilitatea ca moartea sa să aibă legatură cu jocul „Balena albastră”. În urma primelor verificări, politiștii nu au descoperit niciun bilet sau vreun alt mesaj prin care copilul să explice de ce a recurs la acest gest.

Un copil de aceeași vârsta spune că sinuciderea era parte a jocului „Balena albastră”. Copilul susține că victima ar fi încercat să îl atragă și pe el în acest joc, dar a refuzat.

Purtatorul de cuvânt al Poliției Române, Ramona Dabija, a declarat recent că prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, de aceea trebuie atrasă atenția părinților cu privire la jocurile video de pe internet și la pericolul la care sunt expuși copiii.

Un astfel de joc online este „Balena Albastră”, lansat în Rusia și din cauza căruia peste 130 de adolescenți s-ar fi sinucis.

Citește și: Poliția Română – campanie de informare despre jocul „Balena Albastră”

Cinci elevi de la o școala generală din municipiul Iași au ajuns la spital, pe 17 martie, după ce au leșinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să își țină respirația. Surse din rândul medicilor spuneau că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului „Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliție, care a deschis o anchetă în acest caz, au afirmat că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

De asemenea, politiștii brașoveni fac o anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani din Codlea care s-a sinucis în urmă cu trei săptămâni, pentru a stabili dacă gestul acestuia are vreo legatură cu jocul „Balena albastră”. O ancheta este în derulare și în cazul unei fete de 19 ani, internată la Centrul de plasament din Codlea, care a alertat autoritățile că a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra în acest joc.

La începutul lunii martie, trei tineri din Chișinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 si 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autoritățile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul „Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here