„Disaster Girl”, o fotografie virală de 15 ani pe internet, vândută cu mai mult de 400.000 de dolari

0

O fotografie cunoscută sub numele de „Disaster Girl”, care este virală pe reţelele de socializare de 15 ani, a fost scoasă la licitaţie sub formă de NFT, obiect digital care se achiziţionează prin criptomonede, şi vândută cu 430.000 de dolari, potrivit Le Figaro.

Un chip de fată, liniştită, surâzătoare, care priveşte obiectivul aparatului în timp ce o casă arde în spatele ei, a devenit o fotografie de succes pe internet, un „meme” celebru, potrivită multor situaţii comice.

Ea a fost supranumită „Disaster girl”. Imaginea a fost vândută la licitaţie, pe 26 aprilie, pentru 430.000 de dolari, anunţă cotidianul The News & Observer din Carolina de Nord.

Vezi și Psihologul Domnica Petrovai: România are cea mai scăzută durată a relației de cuplu, din Europa

Mai precis, pentru 180 de eteri, una dintre criptomonedele care permite plata unui NFT.

Zoe Roth avea 4 ani când a fost fotografiată de tatăl ei în 2005, în Carolina de Nord, SUA. În spatele ei era un incendiu, ca parte a unui exerciţiu al pompierilor. Tatăl ei, scrie The New York Times, a trimis imaginea în 2007 revistei specializate americane JPG pentru un concurs de fotografie. Tânăra, în vârstă de 21 de ani în prezent, este studentă. Cu suma câştigată, ea îşi va plăti studiile şi va ajuta diferite asociaţii caritabile. Tatăl ei va profita pentru a-şi repara climatizarea automobilului. Familia va continua să primească drepturi de autor şi va primi 10% din viitoarele vânzări ale fotografiei.

Potrivit unui studiu recent al Atelier BNP Paribas, valoarea tranzacţiilor pe piaţa NFT poate fi estimată la 250 de milioane de dolari în 2020, faţă de 63 de milioane în 2019.

 

 

 

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here