UPDATE: Demență în învățământul românesc: ”Testele sunt gata pozitive. Poate ați auzit la știri”

0
profesoara muzica covid

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani va demara o anchetă în cazul Doinei Amarandei care le-ar fi recomandat elevilor să nu se vaccineze, a anunţat sâmbătă şeful ISJ, Ada Macovei.

La rândul său, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, a anunţat că va dispune o verificare a informaţiilor apărute în presă.

„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK. Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a spus Adăscăliţei.

Știre inițială

Doina Amarandei, profesoară de muzică în mai multe școli din județul Botoșani, a fost înregistrată în ore în timp ce le ținea elevilor predici anti-vaccin, transmite Libertatea. Copiii s-au simțit vizați de discursul ei antivaccinist și antimedici, le-au spus părinților, înregistrările au ajuns la ziar.

 

După ce au văzut că nu poartă mască, așa cum știau că sunt regulile și percepând discursul profesoarei Amarandei drept unul care-i presează, copiii au înregistrat-o când le-a spus că vaccinul îi va omorî și că nici tratamentele nu sunt bune, pentru că „Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo”. Doina Amarandei a spus pentru Libertatea că „Nu am omorât pe nimeni”.

„Testele sunt gata pozitive. Poate ați auzit la știri. Eu nu am nimic cu nimeni, Doamne ferește, faceți ce vreți, dar sunteți tineri, copii, așa. Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo. Exact ca la un abator. Te-ai dus acolo, ți-o făcut cruce”, le-a spus profesoara elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la TV că profesoarei îi va fi reziliat contractul de muncă.

Amarandei: Băi da de ce nu s-o îmbolnăvit în Parlament niciunul

Doina Amarandei și-a continuat discursul în fața elevilor, aducând în discuție vaccinarea împotriva COVID. Ea susține în discuția cu copiii că niciun parlamentar nu s-a vaccinat, că sunt obligați să se vaccineze numai „oamenii de rând”.

„Mai nou, obligă toată lumea, că dacă nu face vaccin dă afară. Nu frate, o să ieșim în stradă. Ieșim cu toții în stradă, nu se mai poate. Atâta timp cât o spus că nu este obligatoriu, să își vadă fiecare de treaba lui. În Parlament nu și-au făcut niciunul și ne obligă pe noi, apăi di ci? Băi da de ce nu s-o îmbolnăvit în Parlament niciunul, de ce n-o murit niciunul? Oamenii care-s de rând, noi, care suntem clasa de jos, au murit” spune profesoara.

Delir despre vaccin și diabet

„Apoi din ce o murit? O avut boală, s-o dus omul cu o durere de stomac, cu o durere, de plămâni, eu știu, de ficat, sunt o mulțime de boli de la alimentația asta proastă plină de E-uri. În loc să îi deie tratamentul corespunzător bolii respective, i-o dat tratament de COVID și-o făcut reacții adverse și la revedere”.

Întreabă de ce nu s-a scos vaccin pentru diabet „Asta-i toată treaba, vin vremuri foarte grele. Cu toată tehnologia lor și toată prostia lor”, mai spune profesoara pe înregistrare.

Profesoara le argumentează copiilor că școlile sunt „într-o harababură” în care nici profesorii și nici elevii nu înțeleg nimic. „Suntem la mâna unor nebuni, unor nebuni, asta suntem!”, spune pe un ton ferm profesoara.

Moment în care intervine o elev care îi spune că a auzit că mama cuiva a murit a doua zi după ce i s-a administrat vaccinul. „Vedeți, ce vă spun? Sunt o grămadă de morți.

Nu vor ei să dea la televizor, dar sunt o grămadă. Vaccinul ăla nu face bine la tot omul. Sunt care au imunitatea puternică, dar sunt unii care, na, îl doare stomacul, are ceva. Acolo virusul face prăpăd”.

Reacția profesoarei: „Nu am omorât pe nimeni”

Contactată de Libertatea, Doina Amarandei a negat că nu ar purta mască de protecție în timpul orelor. De asemenea, a infirmat că le-ar fi vorbit elevilor despre COVID și despre vaccinare. „Astea sunt vorbe. Lumea-i întoarsă pe dos!”, a spus profesoara.

Cu sau fără mască la ore?

„Nu trebuie să verificați dumneavoastră ceea ce nu trebuie. Fiecare să-și vadă de viața lui. Vreau să întreb și eu cine le-a dat voie cu telefoanele, asta nu înțeleg? Toată lumea vorbește ce am spus eu acolo, nu numai eu. Eu am avut rude care au ajuns acolo (în spital – n.r.) și nu o mai ieșit decât între patru scânduri. Ei, că-i în timpul orelor. Ăsta este adevărul. Toată lumea știe, dacă ăsta e adevărul. Ci să făcem?”, a replicat profesoara

Întrebată, dacă se recunoaște în respectiva înregistrare. Doina Amarandei a invocat că și-a transmis punctul de vedere personal pentru că „a venit vorba în clasă” și că elevii ar fi întrebat-o dacă este vaccinată. Consideră că nu are ce să-și reproșeze în dialogul cu elevii.

„Toată lumea vorbește numai despre asta. Toată lumea este revoltată pe ce se întâmplă. Eu dacă le spun ceva elevilor, din țânțar se face armăsar, dar cei din Parlament, de ce nu sunt trași la răspundere pentru ceea ce se întâmplă cu oamenii. De ce nu există nu Guvern care să ne apere? Ăsta a fost punctul meu de vedere. Ce atâta tam-tam, am dat în cap la cineva, am omorât pe cineva. Nu am omorât pe nimeni”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here