Cursurile suspendate se vor recupera la sfârșitul anului școlar

0
cursuri scoala online prag

Cursurile de evaluare suspendate în perioada 9-13 ianuarie vor fi recuperate la sfârșitul anului școlar, potrivit declarației  secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop. De asemenea, purtătorul de cuvânt a dezmințit zvonul potrivit căruia şcolile şi grădiniţele private ar fi primit o adresă în care li s-ar fi atras atenţia că, dacă nu suspendă cursurile, vor fi sancţionate, scrie News.ro

„Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar. Este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă inspectoratele au trimis note privind suspendarea cursurilor către toate unităţile de învăţământ, atât din sistemul public, cât şi privat, Liviu Pop a spus că este vorba de toate unităţile autorizate provizoriu sau acreditate.

„Vorbim de toate unităţile de învăţământ din reţeaua Ministerului Educaţiei, de stat sau private, autorizate provizoriu şi acreditate. Despre conţinutul notelor către şcoli trebuie să vorbiţi la inspectoratele şcolare”, a adăugat secretarul de stat.

Inspectorii vor verifica recuperarea orelor din această perioadă

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a explicat pentru acceași publicație că inspectorii vor verifica, în cadrul controlului tematic efectuat în şcoli, recuperarea orelor din săptămâna 9-13 ianuarie, când au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

„Cadrele didactice vor semna în condică orele efecuate pentru recuperarea cursurilor care au fost suspendate în această săptămână. Recuperarea se face până la sfârşitul anului şcolar, adică până în iunie”,  a spus Banu.

Recuperarea orelor se va face în același regim în școlile de stat și private

Întrebat dacă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a trimis atât şcolilor de stat, cât şi celor private, o notă privind recuperarea orelor, Banu a declarat că toate unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei au acelaşi statut.

Citește și: Cum este sistemul educațional în țara unde nu există analfabeți

„Legea educaţiei este unitară pentru unităţile de stat sau private, de aceea conţinutul notei privind suspendarea cursurilor şi recuperarea orelor este aceeaşi pentru toată reţeaua şcolară. Nota trimisă inspectorilor de sector şi directorilor tuturor unităţilor din reţeaua de învăţământ a ISMB are un conţiunt unic, indiferent că a fost trimisă către unităţi de stat sau unităţi private autorizate şi acreditate de către Ministerul Educaţiei. Nota cuprinde mai multe puncte, printre care perioada pentru care au fost suspendate cursurile, modul foarte precis în care pot fi recuperate orele, aceasta fiind parte a tematicii de control a inspectorilor,  dar şi semnarea în condică a orelor recuperate în vederea evidenţei plăţilor”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Sursă foto: www.maramedia.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here