Cum o sa fiu când o să fiu mare? (II)

0
Yourway

Iată care sunt domeniile profesionale pentru care se pregatesc tinerii repondenți la studiul Yourway și modul lor de a fi. Pare cumva peste mână, dar pe primele cinci locuri s-au clasificat profesii din domeniul medical, inginerie, arte vizuale, IT și științe sociale. Am înțeles că spațiul profesional urmează să fie accesat de profesioniști cărora le pasă, care vor comunica ceea ce simt și gândesc, caracterizați de curiozitate, preocupați de binele altora și dornici de a include elementele artistice în viata lor.

Care este utilitatea studiului și cui ajută?

Este folositor atât pentru profesori cât și pentru angajatori. El este relevant pentru toți cei care au legătură cu procesul de dezvoltare al copiilor: familie, școală și apoi viitorii angajatori.

Citește și: Cum o sa fiu când o să fiu mare? (I)

Fiecare organizație are viața ei, este un organism viu. Acolo populația este într-o continuă tranziție, există planuri de succesiune, strategii. Dacă nu-și antrenează comportamentele organizaționale, nu vor fi atractive pentru acești tineri. Când ne gândim la un loc de muncă, ce proiectăm? Stabilitate, structură, un cadru în care eu vin cu abilitățile și cunoștințele mele, pe care le transform în competențe, devenind plus-valoare în această echipă numită organizație. Dacă eu mă pregătesc să primesc în organizație tineri care refuză structura, programul, acest tip de micromanagement cu care noi am excelat, deja este ca și cum aș vrea să fac casă bună cu cel mai mare dușman al meu. Noi facem performanță atunci când suntem fericiți, când cadrul în care ajungem să muncim ne este unul atât de propriu nevoilor noastre încât nu resimțim efortul. Nefericirea este generată de un context nefavorabil, nepotrivit mie.

Cam așa stau lucrurile în viața organizațiilor, de ieri, de astăzi, dar mai ales și de mâine.

Material realizat de Mihaela Feodorof, Owner and Career Architect www.yourway.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here