Creșterea cifrelor de școlarizare pentru școlile profesionale

Peste 96.600 de locuri la clasa a IX-a în învăţământul profesional şi tehnic pentru anul şcolar 2020-2021, potrivit CNDIPT. Cele mai multe locuri sunt pentru mecanici.

0

Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic, anunță că cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a în învăţământul profesional şi tehnic în anul şcolar viitor, va fi de 96.631 de locuri.

Cifra avansată reprezintă 53,6% din totalul locurilor în clasa a IX-a, mai mult cu 3,2 puncte faţă de ponderea din anul şcolar actual. Cele mai multe locuri, peste 21.600, sunt pentru specializarea “mecanică”, ceea ce reprezintă 22,4% din totalul locurilor.

Faţă de anul şcolar curent se înregistrează o creştere a ponderii învăţământului profesional şi tehnic cu 3,2 puncte procentuale (în anul şcolar curent numărul de elevi înscrişi în clasa a IX-a în învăţământ profesional şi tehnic în învăţământul de masă, de zi, în unităţi de învăţământ proprietate publică este de 50,4%).

La nivel naţional sunt cuprinse în proiectul planului de şcolarizare un număr de 3.457,5 clase cu 96.631 de locuri, ceea ce reprezintă 53,6% din totalul locurilor la clasa a IX-a, învăţământ de masă, de zi, în unităţi de învăţământ publice.

 

 

Cum apare depresia la copii? Semne care ar trebui să ne îngrijoreze.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here