Cosmin Andreica, lider al sindicatului polițiștilor Europol: anumiţi elevi au fost tăiaţi între degete cu foaia de hârtie

1
violenta domestica
violenta domestica

Cosmin Andreica, lider al sindicatului polițiștilor Europol, a declarat luni la Prima News că e momentul ca după sute sau chiar mii de incidente în ultimii ani de violenţă în incinta şcolilor, ca toate instituţiile cu competenţă în domeniu să se aşeze la masa şi să vadă cum pot interveni.

Polițistul a mai spus că a văzut situaţii în care anumiţi elevi au fost tăiaţi între degete cu foaia de hârtie, pentru amuzamentul celorlalţi.

Vezi și Cea mai dureroasă formă de violență: abuzul emoțional

”Am văzut cazul la Galaţi în care un copil a fost înjunghiat, am văzut cazuri nenumărate pentru că în fiecare zi există incidente în şcoală. Sigur, ies la suprafaţă cele filmate, unde avem şi imagini şi unde pot fi dezbăture în presă, dar sunt şi foarte multe incidente unde nu există imagini şi unde copiii sunt victimile bullyingului şi implicit victimele unor infracţiuni de la vîrste fragede, pentru că vorbim până la urmă de loviri şi alte violenţe. Vorbim chiar şi de acte de tortură, am văzut situaţii în care anumiţi elevi au fost tăiaţi între degete cu foaia de hârtie pentru amuzamentul celorlalţi”, a spus reprezentantul Europol.

Cosmin Andreica a precizat că sunt nenumărate situaţii scăpate de sub control care se întâmplă în şcoală sau în momentul în care copilul pleacă sau vine spre şcoală.

”Cred că e momentul ca după sute sau chiar mii de incidente în ultimii ani, de violenţă în incinta şcolilor, ca toate instituţiile cu competenţă în domeniu să se aşeze la masa şi să vadă fiecare pe ce bucăţică poate interveni”, a menţionat reprezentantul Europol.

Lider al sindicatului polițiștilor a continuat: ”Vă spun cu certitudine că există această tendinţă de a arunca pisica peste gard în aşa fel încât cadrele didactice aşteaptă ca cel puţin un poliţist să stea la fiecare uşă de clasă, să poată interveni când au nevoie, la fel poliţiştii aşteaptă informaţii, feedback şi nu există această cooperare, părinţii poartă principala vină pentru că pentru ei şcoala reprezintă un moment în care ”scapă” de copii şi au parte de linişte şi consecinţa o vedem cu toţii prin toate incidentele din jurnalele de ştiri”.

un comentariu

  1. […] Cosmin Andreica, lider al sindicatului polițiștilor Europol, a declarat luni la Prima News că e momentul ca după sute sau chiar mii de incidente în ultimii ani de violenţă în incinta şcolilor, ca toate instituţiile cu competenţă în domeniu să se aşeze la masa şi… Cititi mai multe aici: Cosmin Andreica, lider al sindicatului polițiștilor Europol: anumiţi elevi au fost tăiaţi într… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here