Concursuri de admitere la liceu: voluntare şi vor avea loc în aceeaşi zi

1
ADMITERE LICEU 2018. Top licee. Top medii
ADMITERE LICEU 2018. Top licee. Top medii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, cu privire la propunerea din proiectul „România Educată” de a se da posibilitatea liceelor să organizeze concursuri de admitere înaintea Evaluării Naţionale, că acestea vor fi voluntare şi vor avea loc în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Potrivit ministrului, acest examen de admitere ar putea să fie organizat din 2023.

 

„Dacă vom avea concurs de admitere în liceu, acesta va fi voluntar. Acest concurs va fi înainte de Evaluarea Naţională. Acest concurs se va baza pe curriculum-ul existent deja. Acest concurs va fi organizat în toate şcolile în aceeaşi zi, cu începere la aceeaşi oră. Acestea sunt lucrurile clare. Cât priveşte întrebarea dacă vor susţine şi examen de Evaluare Naţională şi concurs urmează să răspundem”, a explicat Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern, în care s-a adoptat memorandumul privind proiectul „România Educată”.

Vezi și Admiterea la liceu organizată înainte de Evaluarea Națională s-ar putea întâmpla din toamna anului viitor

Ministrul Educației a precizat că sunt multe alte ipoteze în discuţie care vor face obiectul consultărilor privind implementarea proiectului. El a mai precizat că acest examen de admitere ar putea să fie organizat din 2023.

„Sigur este nevoie de timp pentru un Bacalaureat bazat pe competenţe, este nevoie ca întreg ciclul liceal să fie parcurs în acest fel. Dacă legea va fi adoptată conform planului, după acest moment, vom avea de elaborat legislaţia subsecventă, după care, cel mai devreme la începutul anului viitor, putem să introducem acele schimbări. Cu alte cuvinte, este foarte puţin probabil ca examenul de Evaluare Naţională din 2022 să se schimbe, pentru că el va fi în vara anului 2022. Dacă vă uitaţi la posibilităţile de implementare, este cvasi imposibil să se schimbe din 2022. În cazul în care acest lucru va rezulta din consultări, ar putea să înceapă în anul 2023”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here