Clasamentele internaționale ale universităților au hotărat care este cea mai bună universitate din România

2
univeristatea-babes-bolayai

Universitatea Babeş Bolay din Cluj se află în topul celor mai bune universităţi din ţară, conform unui top internaţional, realizat pentru anul universitar 2018-2019.

Universitatea din Cluj a ajuns pe primul loc în România datorită dotărilor facultăţilor din cadrul Universităţii.

Facultatea de Psihologie deţine un laborator pentru utilizarea roboţilor în psihoterapie.“Laboratorul are o dotare top în ceea ce numim realitate virtuală, realitate augumentată, utilizarea roboţilor în psihoterapie. Este o platformă care prin structura pe care o are este cu îngăduinţă spun top 10 în lume.”

Universitatea Babeş Bolay a accesat proiecte europene de peste 10 milioane de euro.

“Noi avem la UBB aproximativ 60 de unităţi de cercetare dintre care 24 sunt unităţi de excelenţă. Domeniile noastre de vârf sunt în biochimie, biotehnologie, ştiinţe cognitive clinice.”, a declarat Daniel David, prorector UBB Cluj.

Pe de altă parte, diferenţa de punctaj este dată şi de profesorii aduşi din Germania, Franţa şi Marea Britanie.

În topul internaţional se află şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara.

Citeşte şi: Universități din România, în topul celor mai prestigioase universităţi din lume

Universitatea din Bucureşti a obţinut un punctaj mai slab, însă, are cea mai mare rată de studenţi angajaţi imediat după terminarea facultăţii.

Mirabela Amarandei, Universitatea Bucureşti: “Aceşti indicatori sunt o bună reputaţie în companiile care ne angajează absolvenţii, parteneriatele pe care universitatea le desfăşoară cu mediul privat.”

Reprezentantul Consiliului Tineretului din România, Marius Deaconu este de părere că poziţia universităţilor din România ar putea fi îmbunătăţită printr-o finanţare de la bugetul de stat şi printr-un management mai bun. “Noi suntem în respectiviul top la poziţia 900, cam la coadă Europei,”a declarat Marius Deaconu.

Cele mai bune facultăţi din România sunt cele cu profil tehnologic, cele mai căutate job-uri fiind cele din domeniul IT, construcţii şi agricultură.

În fruntea listei sunt Universităţile Massachusettes, Stanford şi Harvard din Statele Unite.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here