Chinezii de la Baidu lansează un robot (AI) concurent cu ChatGPT și Bard

2
Baidu
Baidu

Compania chineză Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunţat marţi lansarea în faza de teste a propriului robot conversaţional bazat pe inteligenţă artificială (AI), după apariţia pe piaţă a ChatGPT, software-ul american care a declanşat numeroase pasiuni şi controverse, informează AFP.

 

În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversaţional capabil să răspundă online oricărei întrebări şi care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acurateţe. De asemenea, aplicaţia poate să scrie romane şi poezii în doar câteva secunde.

Inteligenţa artificială, prezentată ca o tehnologie a viitorului care va revoluţiona autonomia maşinilor şi interacţiunea lor cu omul, se bucură de un interes tot mai mare.

Însă, la fel ca în cazul ChatGPT, aceşti roboţi fascinează la fel de mult pe cât îngrijorează, reprezentând atât instrumente susceptibile să îi scutească pe oameni de sarcini dificile, cât şi o ameninţare pentru numeroase locuri de muncă, a căror utilitate ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

Citește și ChatGPT va putea să detecteze dacă un text a fost scris de o inteligenţă artificială (IA)

O purtătoare de cuvânt a companiei Baidu a declarat pentru AFP că grupul chinez „ar trebui să poată termina în luna martie testele interne” care privesc robotul său conversaţional.

Denumit „Ernie Bot”, el va fi pus apoi „la dispoziţia publicului larg” la o dată care nu a fost deocamdată precizată, a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Baidu este până în prezent cea mai mare companie chineză care a conceput un robot conversaţional de tipul ChatGPT.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcţiile.

Baidu este deja prezent în domeniul inteligenţei artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum şi în domeniul informaticii dematerializate (tehnologia „cloud”).

Citește și Informateca și: Bard, un rival pentru ChatGPT

Susţinut în principal de grupul american Microsoft, ChatGPT a declanşat un val de pasiuni şi controverse, iar funcţiile sale au atras atenţia marilor giganţi ai internetului.

Grupul american Google a anunţat la rândul său luni că testează un robot conversaţional propriu, denumit „Bard”.

2 comentarii

  1. […] Compania chineză Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunţat marţi lansarea în faza de teste a propriului robot conversaţional bazat pe inteligenţă artificială (AI), după apariţia pe piaţă a ChatGPT, software-ul american care a declanşat numeroase pasiuni şi controverse, informează AFP.   În… Cititi mai multe aici: Chinezii de la Baidu lansează un robot (AI) concurent cu ChatGPT și Bard […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here