Caravana digitală Wallachia eHub conturează coridorul digital al localităților din jurul Ploieștiului

Prima caravană a serviciilor integrate digitale pentru autorități publice locale a fost prezentată la primăria comunei Blejoi

2

La data de 9 noiembrie 2023, la Sala Polivalentă a comuneiBlejoi, a fost organizat primul eveniment din cadrul Caravanei Wallachia eHub, prin cooperarea unor membri ai consorțiului,respectiv Heveco, Integrisoft Solutions și Beia Consult International, în calitate de ofertanți de tehnologii integrate, precum și Clusterul Danube Engineering Hub și centrul antreprenorial USH Pro Business în calitate de facilitatori.

Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale dincomuna Blejoi, gazda evenimentului, și ai localităților prahovene Berceni, Bucov, Măgurele, Lipănești, Băicoi, Târgșor, Păulești. Cu acest prilej a fost prezentat centrul de inovare digitală Wallachia eHub și serviciile furnizate de acesta, care sunt oferite autorităților publice, precum și serviciile integrate oferite de membri ai consorțiului cu accent pe interoperabilitate, aplicații GIS și utilizarea senzorilor.

„Remarc un interes crescând pentru digitalizarea localităților din jurul Ploieștiului, fapt pentru care am și avut o participare consistentă la eveniment și un interes deosebit pentru acest gen de servicii integrate. Putem contura împreună un veritabil coridor digital al localităților noastre și primăria noastră are deschiderea și facilitățile necesare pentru a crea un punct de consultare și informare pentru integrarea unor soluții digitale împreună cu partenerii din consorțiul Wallachia ehub a declarat dl. Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi.

În cadrul evenimentului a fost realizat și un schimb de experiență între autoritățile publice locale din Prahova și reprezentanții primăriei municipiului Călărași privind accelerarea procesului de transformare digitală la nivelul autorităților publice.

Interesul ridicat față de acest model de prezentare a unor servicii integrate ne determină să reluăm astfel de caravane și în alte județe din regiunea Sud-Muntenia. De asemenea, ne bucură faptul că autoritățile publice locale și-au manifestat interesul de a fi beneficiari ai serviciilor oferite de centrul de inovare digitală Wallachia eHub și de a dezvolta la Blejoi un punct de informare și consultanță pe problematica transformării digitale.Prezentarea serviciilor integrate sub formă de caravană este un proces deschis acelor ofertanți de tehnologie care pot coopera,astfel încât adopția tehnologiilor digitale să se facă cât mai eficient. Am constatat că, pe lângă interesul față de aceste servicii, autoritățile publice au nevoie de acces la programe de training și de informare cu privire la posibilitățile de finanțare a unor astfel de proiecte, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, coordonator Wallachia eHub.

În zilele de 16-17 noiembrie 2023, la Summit-ul internaționalInnopRo 2023, eveniment organizat de Wallachia eHub la Sinaia, vor fi din nou prezentate oferte integrate după modelul Caravanei WEH desfășurată în comuna Blejoi, oferte care se vor adresa atât autorităților publice locale din regiunile Sud-Muntenia, București-Ilfov și Oltenia, cât și IMM-urilor interesate în a deveni beneficiari ai centrului.

Participarea la conferință este liberă iar înregistrarea se face pe platforma B2 Match prin accesarea linkului https://innopro-innovation-pathways-romania.b2match.io/

Înscrierea ca și client se face pe site-ul https://wallachiaehub.ro/projects/wallachia-ehub-digital-innovation-hub-weh/servicii-de-digitalizare-si-inovare/

USH Pro Business                                                                     ​​​Wallachia eHub                              

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare                           ​​​https://wallachiaehub.ro/

www.ushprobusiness.ro                                                               ​​​weh@spiruharet.ro      

https://www.facebook.com/www.ushprobusiness.ro           ​​​https://www.linkedin.com/company/wallachia-ehub/                

https://www.linkedin.com/in/ush-pro-business/                 ​​​https://www.facebook.com/wallachiaehub                                                                

https://www.instagram.com/ushprobusiness/

2 comentarii

  1. […] La data de 9 noiembrie 2023, la Sala Polivalentă a comuneiBlejoi, a fost organizat primul eveniment din cadrul Caravanei Wallachia eHub, prin cooperarea unor membri ai consorțiului,respectiv Heveco, Integrisoft Solutions și Beia Consult International, în calitate de ofertanți de tehnologii integrate, precum și Clusterul Danube… Cititi mai multe aici: Caravana digitală Wallachia eHub conturează coridorul digital al localităților din jurul Ploieș… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here