Capsulă CapScan ne arată microorganismele din intestine

1
CapScan
capsula intestin, CapScan

O nouă capsulă revoluționară, numită CapScan, a fost dezvoltată de un grup de cercetători de la UC Davis pentru a studia microorganismele din sistemul nostru digestiv. Această capsulă inovatoare poate fi administrată pe cale orală și se scufundă în tractul intestinal, colectând informații cruciale despre microorganismele prezente acolo și procesul de digestie.

Tractul intestinal uman găzduiește o mare varietate de microorganisme care au un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Aceste microorganisme sunt esențiale pentru digestia alimentelor, protecția împotriva agenților patogeni, reglarea sistemului imunitar și îndeplinirea altor funcții critice. Cu toate acestea, studierea modului în care aceste microorganisme interacționează în intestin a reprezentat întotdeauna o provocare din cauza dificultăților de prelevare a probelor din tractul intestinal.

Vezi și Microbiota intestinală poate influența dezvoltarea diferitelor tulburări psihice

Metodele tradiționale de studiu a microbiomului intestinal, cum ar fi evaluarea scaunului uman sau utilizarea endoscopiei, prezintă anumite limitări. Evaluarea scaunului poate furniza informații limitate și poate exista riscul de contaminare cu conținut oral, gastric sau esofagian. Pe de altă parte, endoscopia este o procedură invazivă care necesită administrarea de anestezie generală sau sedare și este disponibilă doar pentru persoanele sedate care au ținut post, limitând astfel accesul la intestinul subțire.

Dezvoltarea capsulei CapScan a reprezentat un avans semnificativ în studierea microbiomului intestinal uman. Capsula călătorește de la intestinul superior la colon, colectând volume mici de biofluide și microorganisme. O caracteristică inovatoare a capsulei constă în stratul sensibil la pH care acoperă suprafața ei, permițând cercetătorilor să aleagă cu precizie ce parte a tractului intestinal doresc să preleveze pentru studiul lor.

Într-un studiu realizat pe 15 voluntari sănătoși, cercetătorii au analizat conținuturile captate de capsule, inclusiv bacterii, viruși, proteine gazdă și metabolismul din intestinul superior. Descoperirile lor au fost remarcabile, evidențiind diferențe dramatice în conținutul din intestinul superior și din scaunul celor 15 subiecți. Echipa de cercetare a luat în considerare și factori precum dieta, consumul de alcool, consumul de fructe și metabolismul în evaluarea rezultatelor.

Un aspect interesant a fost observat în cazul a doi subiecți care au luat antibiotice cu șase luni înainte de studiu. Acești subiecți au prezentat variații diferite ale esterilor de acizi grași bioactivi și a unor metaboliți care sunt asociați cu prevenirea diabetului și a inflamației, se arată în declarație.

„În general, acest dispozitiv poate ajuta la elucidarea rolurilor microbiomului intestinal și ale metabolomului în fiziologia și bolile umane”, a adăugat Fiehn.

un comentariu

  1. […] O nouă capsulă revoluționară, numită CapScan, a fost dezvoltată de un grup de cercetători de la UC Davis pentru a studia microorganismele din sistemul nostru digestiv. Această capsulă inovatoare poate fi administrată pe cale orală și se scufundă în tractul intestinal, colectând informații cruciale despre… Cititi mai multe aici: Capsulă CapScan ne arată microorganismele din intestine […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here