Calendar înscriere la grădiniță și creșă 2023: Grupa mijlocie devine obligatorie

3
Înscrierile la creșă și grădiniță pentru copiii care merg pentru prima oară încep în data de 6 iunie până în 15 iunie, potrivit calendarului pus în dezbatere publică, anunțat de ministerul Educației.
Reînscrierea preșcolarilor și antepreșcolarilor începe din 23 mai și se încheie pe 30 mai, potrivit documentului. Din toamna acestui an, înscrierea la grupa mijlocie la grădiniță va fi obligatorie, potrivit Legii Educației Naționale.

Etapa de reînscriere la creșă și grădiniță are loc în perioada 23-30 mai 2023. Pentru copiii care vor fi înscriși pentru prima oară atât la creșă cât și la grădiniță, dosarul se depune în perioada 6-15 iunie 2023.

Grupa mijlocie va fi obligatorie în 2023

Amintim, potrivit articolului 24 din legea Educației Naționale, grupa mijlocie va fi obligatorie începând cu toamna anului acesta, 2023. Așa se precizează și în metodologia cadru de înscriere a copiilor antepreșcolari și preșcolari, publicată de ministerul Educației.

(3) La alocarea numărului de grupe pentru nivelul preșcolar și/sau antepreșcolar se ține cont de numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a putea începe creșa sau grădinița, precum și de prevederile din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare cu privire la efectivul maxim de copii la grupă prevăzut la art. 63 alin. (1) lit. a) și b) și cu privire la vârstele pentru care este declarată obligativitatea învățământului preșcolar prevăzute la art. 24 alin.(1).

Art. 24 din Legea Educației

Citește și: UPDATE: Legile Educației: sancţiuni consistente pentru cumpărare sau vânzare de lucrări de doctorat, licenţă sau masterat

Conform Calendarului înscrierii copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu
personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare aprobat de Ministerul Educației, anual, se derulează cele două operațiuni succesive ale procesului de înscriere:

a) reînscrierea, pe baza unei cereri scrise, a copiilor care frecventează respectiva unitate
de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau
antepreșcolar în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor; în această categorie intră și cazul copiilor din grupa mare – nivel antepreșcolar care urmează să frecventeze unitatea de învățământ cu grupe de nivel preșcolar și antepreșcolar și în anul următor și care sunt reînscriși, la cerere, în grupa mică – nivel preșcolar, pe numărul de locuri libere pentru această grupă de vârstă;

b) înscrierea, pe baza unui dosar și ținând cont de criterii generale și, după caz, specifice de departajare, a copiilor nou veniți care urmează să frecventeze unitatea de învățământ preuniversitar cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar în anul școlar următor; în această categorie intră și cazul copiilor din grupa mare – nivel antepreșcolar care nu se reînscriu sau care nu pot fi reînscriși, din lipsa de locuri, la unitatea de învățământ cu grupe de nivel preșcolar și antepreșcolar pe care au frecventat-o în anul curent și care optează pentru grupa mică – nivel preșcolar la o altă unitate de învățământ.

Vezi Calendarul înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2023 – 2024
în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel
preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare pe edupedu.ro

Sursa: edupedu.ro

3 comentarii

  1. […] Înscrierile la creșă și grădiniță pentru copiii care merg pentru prima oară încep în data de 6 iunie până în 15 iunie, potrivit calendarului pus în dezbatere publică, anunțat de ministerul Educației. Reînscrierea preșcolarilor și antepreșcolarilor începe din 23 mai și se încheie pe 30 mai,… Cititi mai multe aici: Calendar înscriere la grădiniță și creșă 2023: Grupa mijlocie devine obligatorie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here