Bursele JTI pentru Jurnaliști, în vizită la Bruxelles

1

Bursele JTI pentru Jurnaliști celebrează anul acesta 20 de ani de la înființare. În cadrul programului, 10 ziariști au efectuat o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la NATO, la diverse organisme sau organizații: Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Reprezentanța Permanentă a României la UE, noul sediu al NATO, redacțiile POLITICO și Euronews etc.

Câștigătorii etapei de internship din această ediție sunt jurnaliștii Gabriel Avăcăriței – Energynomics și Cătălin Deacu – TVR. Programul, cel mai longeviv și singurul de acest tip, a fost lansat în anul 2000, cu susținere privată, ca o continuare a stagiilor de pregătire pentru ziariștii și comunicatorii instituționali din țările Europei Centrale și de Est, derulate în anii ’90 de National Forum Foundation, cu sprijinul autorităților SUA.

Citește și Burse Fulbright pentru cadre didactice și cercetători

Obiectivul programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților jurnaliștilor, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, cunoașterea unor medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Programul este organizat de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul foștilor bursieri și susținerea JTI România.

un comentariu

  1. […] Bursele JTI pentru Jurnaliști celebrează anul acesta 20 de ani de la înființare. În cadrul programului, 10 ziariști au efectuat o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la NATO, la diverse organisme sau organizații: Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii… Cititi mai multe aici: Bursele JTI pentru Jurnaliști, în vizită la Bruxelles […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here