Legea prin care elevii ce obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale beneficiază de burse de merit, promulgată de președinte

1

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale, care prevede acordarea de burse şi pentru cei care au luat menţiuni, scrie Agerpres.

Astfel, bursa „Meritul olimpic” se acordă elevilor şi studenţilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale. Cuantumul acestei burse este echivalentul de bază minim brut pe ţară garantat în plată până la data acordării. Bursa poate să fie cumulată şi cu alte premii sau burse şi se acordă pe toată durata menţinerii performanţelor profesionale obţinute ca elev sau student.

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

Ministerul Educaţiei Naţionale acordă premii pentru profesorii care au pregătit loturile olimpice internaţionale în cuantum de 5.000 de lei. Premiile se acordă prin ordin al ministrului. Bursele „Meritul olimpic” se acordă tot din bugetul Ministerului Educaţiei.

De asemenea, profesorul care pregăteşte elevul premiat la olimpiadele internaţionale primeşte un premiu al cărui cuantum se stabileşte prin ordin al ministrului Educaţiei, în funcţie de performanţa elevului antrenat. Cuantumul este raportat la echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării premiului.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here