Biblioteca Națională prezintă publicului mai multe manuscrise ale scriitorilor Mircea Eliade și Emil Cioran

2
manuscrise rare

Directorul Bibliotecii Naționale a României, istoricul Adrian Cioroianu, anunță un eveniment în care vor fi prezentate marelui public mai multe manuscrise ale scriitorilor Mircea Eliade și Emil Cioran, ce au intrat recent în patrimoniul instituției.

Într-un mesaj pe Facebook, Adian Cioroianu menționează data la care va avea loc evenimentul, precum și lista invitaților, care o cuprinde și pe soția sa, Daniela Nane, actriță a Teatrului Național București, ce va citi publicului pagini ale valoroaselor manuscrise.

”Dragi prieteni, în numele Bibliotecii Naționale a României am plăcerea să vă invit joi, 14 aprilie a.c., ora 15h, la un eveniment-spectacol găzduit de sala Atrium a BiblioNatio, anume celebrarea în curând a Zilei internaționale a Cărții și Drepturilor de autor, precum și a aniversării a 10 ani de când BiblioNatio s-a mutat în sediul din Blv. Unirii nr 22.

Cu acest prilej am decis expunerea, în premieră, pentru public & presă a manuscriselor Mircea Eliade și Emil Cioran recent achiziționate de statul român prin Ministerul Culturii și care se află, iată, în custodia Bibliotecii Naționale a României.

Vezi și 2019. Ce cărți au citit românii

Ne vor onora cu prezența dl Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, dna Daniela Nane (actriță a Teatrului Bulandra, care va citi fragmente alese din aceste manuscrise) și dl Andrei Racu, pianist la Teatrul Muzical „Ambasadorii” din București.

Aceste manuscrise vor fi expuse doar timp de câteva ore, efectiv, din cauza unor condiții anume de temperatură, lumină și umiditate în care ele se păstrează. În perioada următoare, după anumite etape obligatorii, BiblioNatio intenționează digitalizarea acestor manuscrise, pentru a fi la dispoziția celor interesați (și care au și un abonament valid la Biblioteca Națională, care este de 30 lei/an, deocamdată 🙂).

Vă aștept cu drag!”, scrie Adrian Cioroianu.

2 comentarii

  1. […] Directorul Bibliotecii Naționale a României, istoricul Adrian Cioroianu, anunță un eveniment în care vor fi prezentate marelui public mai multe manuscrise ale scriitorilor Mircea Eliade și Emil Cioran, ce au intrat recent în patrimoniul instituției. Într-un mesaj pe Facebook, Adian Cioroianu menționează data la care… Cititi mai multe aici: Biblioteca Națională prezintă publicului mai multe manuscrise ale scriitorilor Mircea Eliade și … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here