Miercuri, 22 mai 2024, se desfășoară proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea specială. Pentru unii elevi, această probă este de Matematică, iar pentru alții, de Istorie.
BAC 2024 – sesiunea specială
Miercuri, 22 mai 2024, se desfășoară proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea specială. Elevii de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info și științele naturii), filiera vocațională (militar), și filiera tehnologică susțin examenul la Matematică. Elevii de la filiera teoretică, profil umanist, și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) dau examenul la Istorie.
Timpul de lucru pentru această probă este de 3 ore. Vezi aici modele de subiecte pentru BAC 2024.
Subiectele și baremele vor fi publicate la ora 15:00. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce vor fi disponibile.
Descoperă și: Examenul de bacalaureat are subiecte create pentru nivelul absolventului mediu
Sesiunea specială de Bacalaureat 2024 este dedicată elevilor participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale, precum și celor care susțin admiteri la academii militare din Statele Unite, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024 – sesiunea iunie-iulie.
În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață într-una din limbile minorităților naționale dau proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial.
Rezultatele inițiale pentru cei 185 de elevi înscriși vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12 și 14.
Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2024
- 7-10 mai 2024: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
- 21 mai 2024: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
- 22 mai 2024: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
- 23 mai 2024: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d — proba scrisă
- 24 mai 2024: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
- 27 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
- 28 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
- 29 mai 2024: Evaluarea competențelor digitale — proba D
- 30 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
- 31 mai 2024: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00; Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
- 31 mai – 3 iunie 2024: Rezolvarea contestațiilor
- 4 iunie 2024: Afișarea rezultatelor finale
Examenul de Bacalaureat se desfășoară și anul acesta în Prahova, unde s-au înscris 185 de candidați. Centrul de examen este la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, iar centrul de evaluare la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, conform informațiilor transmise de ISJ Prahova. Evaluarea olimpicilor se va face digitalizat, potrivit Observatorul Prahovean.
Elevii de clasa a XII-a pot solicita echivalarea probelor scrise de Bacalaureat dacă au obținut medalii pe parcursul liceului. Ministerul Educației a publicat lista olimpiadelor școlare la nivel regional, european și internațional. Aceasta include cu șase competiții mai puțin față de anul trecut, iar modificarea nu a fost explicată sau anunțată elevilor și profesorilor de către Ministerul Educației.
Sursa: edupedu.ro