Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB aniversează 50 de ani de la înființare

0
upb-polifest-Rectorat_Universitatea-Politehnica-Bucuresti-Inginerie-Medicala-Admitere-decan-sociomago-automatică

Universitatea POLITEHNICA din București aniversează,  în perioada 12-13 octombrie 2017, 50 de ani de la înființarea Facultății de Automatică și Calculatoare în anul 1967.

„În cei 50 de ani de existență, Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost alma mater pentru mii de specialiști care au marcat dezvoltarea domeniilor Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, și s-a bucurat de un corp profesoral de elită, cu o contribuție covârșitoare la întemeierea și creșterea învățământului universitar românesc din aceste domenii. În prezent, având peste 4500 de studenți în cele 3 cicluri de studii și un număr de peste 200 de cadre didactice, Facultatea se situează în topul școlilor de Calculatoare, Tehnologia Informației și Ingineria Sistemelor din România și se bucură de recunoașterea internațională a calității actului didactic și cercetării științifice”, se arată într-un comunicat de presă al universității.

Cu ocazia aniversării, Universitatea Politehnica din București va decerna două titluri de doctor Honoris Causa. Unul dintre ele va fi acordat domnului profesor Ioan Doré Landau, personalitate științifică de renume internațional din domeniul Automaticii tehnice și aplicative, iar celălalt domnului profesor Traian Muntean, personalitate științifică recunoscută pe plan mondial în domeniul Calculului distribuit și al sistemelor masiv paralele.

 

Citește și: USMAV Cluj-Napoca participă la un proiect internațional de Agricultură cu Înaltă Valoare Științifică (HNV)

 

Festivitatea de decernare va avea loc în data de 11 octombrie 2017, in Sala Senatului – cladirea Rectoratului UPB, cu incepere de la ora 10:30.

Manifestările prilejuite de semicentenar vor fi urmate de aniversarea a 40 de ani de la absolvirea promoției 1977 a Facultății de Automatică și Calculatoare, eveniment ce va avea loc în data de 14 octombrie 2017, se mai menționează în sursa citată.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here