Ateliere de creație, teatru stradal, muzică de epocă la prima ediție a „Souvenir de Tulcea. Zilele Centrului Vechi”

2
Foto: icemtl.ro

Sâmbătă şi duminică, în municipiul Tulcea are loc prima ediţie a evenimentului „Souvenir de Tulcea. Zilele Centrului Vechi”, transmite Radio Constanța, citat de Rador.

Inițiatorul acțiunii este Asociația Centrul European pentru Diversitate, dar, având în vedere importanța unui demers comun menit să pună în valoare orașul vechi și cosmopolit de la porțile Deltei, au răspuns prezent și s-au alăturat parteneriatului extins şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea , Liceul De Arte „George Georgescu”, Fundaţia Judeţeană Pentru Tineret Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Primăria Municipiului Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Pentru copii, se vor organiza ateliere de creaţie, coordonate de doamna Daniela Iacoblev-Barău, în cadrul cărora cei mici vor fi familiarizaţi cu arhitectura celor mai importante clădiri din centrul istoric şi cu vestimentaţia de epocă. Doritorii se pot înscrie transmițând un mesaj pe mailul centruleudiverstulcea@gmail.com, până joi, 27 mai 2022.

Vezi și Cluj: Elevi nevăzători iniţiaţi în tainele caiacului ca formă de terapie

Adolescenţi tulceni vor fi implicaţi în organizarea unui spectacol de teatru stradal – ce va evidenţia personajele importante ce au locuit sau profesat pe strada Progresului: prof. Motomancea, ing. Ştefan Borş, mitropolitul Nichifor de Carpat, industriaşul Alexe Avramide – şi în organizarea unui recital muzical de epocă.

Astfel, sâmbătă, pe data de 28 mai, începând cu ora 17:45, se va face turul străzii Progresului, începând cu casa Ștefan Borș; de la ora 18:00 în curtea casei Avramide va fi prezentat spectacolul de teatru stradal „Serată la Avramide”, realizat de voluntari EUdivers și CELISEA, ce va include momente coregrafice (cadril) și un colaj de romanțe, interpretat de tânăra Alexandra Nedelcu.

Începând cu ora 18:30, în muzeul Casei Avramide se va desfășura un concert ce va pune în valoare secolul XIX prin intermediul talentaților elevi și profesori ai Liceului de Arte „George Georgescu” din Tulcea.

Duminică, pe 29 mai 2022, de la ora 17:00, Muzeul de Artă din municipiu va găzdui un concert extraordinar al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”. Sub bagheta dirijorului Aurelian Croitoru și sub coordonarea maestrului Ștefan Coman, orchestra și soliștii Ansamblului vor oferi tulcenilor dovada polivalenței lor, interpretând, nu folclor tradițional ci muzică ce evocă parfumul vremurilor de altădată.

Accesul la spectacolele de sâmbătă, 28 mai, ora 18:30 și duminică, 29 mai, ora 17:00, se va face în baza unei invitații. Invitațiile pot fi ridicate începând de marți, 24 mai 2022, de la muzeele ce găzduiesc cele două evenimente – Casa Avramide – pentru spectacolul de sâmbătă și Muzeul de Artă – pentru spectacolul de duminică.

 

Sursa: g4media.ro

2 comentarii

  1. […] Sâmbătă şi duminică, în municipiul Tulcea are loc prima ediţie a evenimentului „Souvenir de Tulcea. Zilele Centrului Vechi”, transmite Radio Constanța, citat de Rador. Inițiatorul acțiunii este Asociația Centrul European pentru Diversitate, dar, având în vedere importanța unui demers comun menit să pună în valoare… Cititi mai multe aici: Ateliere de creație, teatru stradal, muzică de epocă la prima ediție a „Souvenir de Tulcea. Zi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here