Cazuri în creștere de anxietate, depresie și tulburări emoționale raportate de psihologii Organizației Salvați Copiii

0
anxietate depresie tulburări emoționale raportate de psihologii

Cazuri în creștere de anxietate, depresie și tulburări emoționale au fost raportate de psihologii Organizației Salvați Copiii. Aceștia anunță că au tratat peste 670 de cazuri de copii din România între ianuarie 2022 și decembrie 2023.

Acestea sunt principalele probleme de sănătate mintală ale copiilor care conduc chiar la tentative de suicid.

Majoritatea au fost cazuri de copii de vârsta celor din clasele primare și gimnaziale. Însă au fost și cazuri de copii mai mici. Peste 100 de preșcolari au avut nevoie de sprijin psihologic.

Cele mai multe au fost cazuri de anxietate și de tulburare emoțională. 60 de copii au avut nevoie de ajutorul unui specialist pentru a trece peste dificultățile parentale, cum ar fi divorțul.

Vezi ș Depresia, un fenomen tot mai întâlnit în rândul adolescenților

În peste 50 de cazuri a fost vorba despre tulburări din spectrul ADHD, în timp ce 50 de copii au fost diagnosticați cu depresie. Grav este că au existat și 6 tentative de suicid, Cinci la copii de liceu și una la un elevi de gimnaziu.

100 de copii din București și 13 județe s-au reunit la Forumul Copiilor în aceste zile pentru a discuta 3 teme prioritare: sănătatea mintală, protecția împotriva abuzului și participarea copiilor în procesul de luarea a deciziilor la nivel comunitar.

Astăzi este ultima zi a Forumului, așadar așteptăm și niște concluzii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here