Ambasada Rusiei în București încearcă să recruteze viitori spioni / Cum să devii anti-român

0

Ambasada Rusiei în București postează pe Facebook anunțuri prin care încurajează studenții români să aplice pentru burse în Rusia. „Dragi prieteni, dacă doriți să studiați la unele dintre cele mai puternice Universități din lume, atunci aceasta este șansa voastră!

Să nu uităm dezastrul produs în România, crimele și traumele generate de românii comuniști veniți în țară cu tancurile Armatei Roșie la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Toți acești criminali ai intelectualității, industriașilor și țăranilor înstăriți români fuseseră școliți de instituțiile comunisto-securiste conduse dictatorial de Iosif Stalin.  Aceștia, ca urmașii lor ideologici, au devenit cei mai mari anti-români.

Fostul președinte român, Ion Iliescu, acuzat de crime împotriva românilor în timpul Revoluției Române din 1989 este unul dintre studenții care au absolvit universitatea la Moscova.

Vezi și Universitatea Politehnica din Timişoara marchează 65 de ani de la revolta studenţilor din 1956

În fiecare an, Guvernul Rusiei alocă burse de studiu pentru studenții străini, care doresc să obțină un nivel de calificare înalt.

Bursa este un contract gratuit pentru studenții care doresc să studieze la cele mai bune colegii profesionale și universități din Rusia. Bursa compensează contractul de studii la instituțiile de învățământ din Rusia”, transmit reprezentanții ambasadei.

Aceștia spun că sunt tipuri de burse pentru toate categoriile de studenți.

„Pentru a beneficia de studii gratuite în Rusia la programe de licență, master, doctorat sau studii de scurta durată (școli de vară de limba rusă), este necesar să vă înregistrați pe platforma https://education-in-russia.com și să încărcați actele necesare pentru prima etapă, și anume:

-copie după pașaport (valabil minim 3 ani)

-copie după actul de studii (sau adeverință pentru cei care nu au susținut încă examenul de Bacalaureat)”, se mai arată în anunț.

În legătură cu bursele, aceștia transmit că este vorba despre „studii gratuite”, nu spun și dacă studenții vor beneficia de anumite sume de bani.

Pe site-ul Ministerului de Externe român nu este specificat în ce condiții și cum pot studia românii în Rusia. Sunt doar informații cu privire la cetățenii străini. Nu se regăsesc nici informații cu privire la sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

„Cetăţenii străini aflaţi la studiu în instituţii de învăţământ de pe teritoriul Federaţiei Ruse pot desfăşura activităţi lucrative, fără să deţină permis de muncă, în următoarele condiţii:

  • Pe perioada vacanţei;
  • În timpul liber şi doar în instituţiile/organizaţiile de învăţământ sau în acele organizaţii economice şi comerciale partenere, create de instituţiile/organizaţiile de învăţământ.

Începând cu anul 2014, autoritățile ruse au creat condiții favorabile pentru atragerea la studii, în Federaţia Rusă, a cetăţenilor străini (Legea federală nr. 203-FZ/23.07.2013).

În acest sens, străinii aflaţi la studiu în instituţii de învăţământ de pe teritoriul Federaţiei Ruse pot desfăşura activităţi lucrative în baza unui permis de muncă. Termenul de valabilitate al unui astfel de permis poate coincide cu perioada pentru care a fost semnat contractul de muncă, însă nu poate fi mai mare de 1 an de zile. De asemenea, termenul de valabilitate al permisului de muncă nu poate fi mai mare decât durata studiilor.

Permisul de muncă se obţine în urma depunerii unei cereri la Serviciul Federal de Migraţie (sau la filialele teritoriale ale acestuia), fie personal de către cetăţeanul străin, fie de instituţia/organizaţia care urmează să îl angajeze, fie prin intermediul unei persoane care poate acţiona, în conformitate cu legislaţia rusă în vigoare, în calitate de reprezentant al cetăţeanului străin”, potrivit mae.ro..

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here