Asociaţia Elevilor din Constanţa cere premierului să retracteze declarația în care îl compară pe președinte cu un profesor care ia de urechi elevii

0
elevi-liceu-învățământ-proiecte

AEC condamnă declaraţiile făcute vineri seară la un post de televiziune, de către primul-ministru, Viorica Dăncilă, care a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ar fi chemat-o la Cotroceni “să o certe ca pe un elev” şi se comportă ca un profesor care ia de urechi elevii, se arată într-un comunicat de presă postat sâmbătă.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) condamnă declaraţiile făcute seara trecută la un post naţional de televiziune de către doamna prim-ministru a României, Viorica Dăncilă când a afirmat: ‘Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi“, se arată în comunicatul de presă.

AEC consideră că o astfel de expresie, folosită de un înalt demnitar al statului, poate crea daune de imagine pentru elevii români şi că anulează tot parcursul de modernizare a sistemului educativ din ultimele decenii şi de raportate a valorile şcolii europene.

Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful Guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului, elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrităţii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să îşi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere“, subliniază comunicatul AEC.

În încheiere, AEC îi solicită primului-ministru să retracteze în mod public declaraţia făcută la televiziune.

Îi solicităm doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea ţării fac afirmaţii de genul acesta, considerându-le normalităţi, nu ne putem aştepta la o schimbare a paradigmei în educaţie, cu atât mai puţin la o adaptare a sistemului de învăţământ, alături de mentalităţile care îl constituie, la cerinţele şi aşteptările secolului al XXI-lea“, se mai transmite afirmă în comunicatul de presă al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here