Academia de Poliție, ”percheziționată” la diplomele de Doctorat

0
academia_de_politie

Academia de Poliție, ”percheziționată” la diplomele de Doctorat. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să verifice toate cele aproximativ 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

În urma acuzațiilor de plagiat, Ministerul Educaței a retras acreditarea școlii doctorale de la această instituție.

„Am decis monitorizarea Academiei de Poliţie, trebuie să vedem din perspectiva noastră ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii. Am solicitat la CNATCDU să verifice toate tezele de doctorat realizate la academia de Poliţie, vorbim despre acele peste 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie.

Anisie a retras acreditarea Școlii doctorale de la Academia de Poliție

Aceasta a menţionat că, în primă etapă, vor fi verificate tezele de doctorat ale cadrelor didactice din Academia de Poliţie, ulterior urmând a fi verificate şi celelalte teze.

Ea a catalogat decizia de retragere a acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie drept una istorică şi a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu s-a consultat cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, despre această decizie înainte de a o lua, ci doar l-a informat pe acesta despre raportul făcut în privinţa modului în care a funcţionat şcoala doctorală de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

„Nu a fost foarte uşor, dar decizia este una care arată că în educaţie trebuie să existe integritate”, a spus Anisie.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here