Aur cere renunțarea la pragul de 60% de vaccinare în rândul cadrelor didactice

2
antivaccinare

Aur consideră impunerea cotei de 60% cadre didactice vaccinate ca fiind discriminatorie și care afectează în special mediul rural. 

Parlamentarii aur consideră că mai ales aici, elevilor li s-a încălcat dreptul constituțional la învățământ în ultimii doi ani, din cauza lipsei de acces la tehnologie.

Informațiile culese de AUR de la sindicatele cadrelor didactice arată ca majoritatea școlilor care vor rămâne închise sunt în mediul rural. În acest context, AUR cere de urgentă Ministerului Educației să revină asupra deciziei impuse de Raed Arafat.

Totuși, cei de la AUR nu vorbesc despre campania de dezinformare cu privire la efectele vaccinării la care participă în mod direct membrii ai partidului.

Pe de altă parte. harta vaccinării arată că în mediul rural, sau acolo unde cetățenii sunt enclavizați, Har-Cov de exemplu, nivelul de vaccinare de 60% este aproape imposibil de atins.

Vezi și Banksy a vândut o lucrare parțial distrusă și restaurată cu 21,8 milioane de euro

Covasna, un județ nevaccinat

Doar 13 școli și grădinițe din 84 se deschid de luni cu prezența fizică a copiilor, în județul Covasna.

Aproximativ 15% din cele 84 de unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, în care rata de vaccinare anti-COVID-19 a angajaţilor depăşeşte 60%, și-au reluat activitatea în sălile de clasă începând de astăzi.

Comunicare AUR

Lipsa contactului cu factorul uman, cu pedagogul, dar și cu colegul de bancă, răpesc copilului o resursă majoră pentru dezvoltarea sa educațională și psiho-socială. Alianța pentru Unirea Românilor consideră că măsura nu doar contravine legii – pentru că guvernanții ignoră interesul beneficiarilor actului educațional, copiii – dar este și lipsită de orice rațiune practică. În plus, ea agravează discrepanțele dintre elevii din medii urbane și cei din medii rurale sau defavorizate, unde de regulă rata de vaccinare este mai redusă, acestea fiind și zonele în care s-au înregistrat cele mai mari probleme cu „școala online” din cauza infrastructurii deficitare, a lipsei dotărilor și a lipsei cadrelor didactice”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Condiționarea redeschiderii fizice a școlilor de statutul vaccinal al personalului unităților de învățământ este și profund imorală, autoritățile încercând să transfere vina pentru incompetența și nesocotința lor către cele mai vulnerabile categorii profesionale, învrăjbind profesorii cu părinții și sporind tensiunea socială aflată oricum la cote ample. (…) Atragem atenția că efectele perturbării actului educațional sunt deja grave. Continuarea pe această cale va produce efecte incalculabile asupra generației care peste câțiva ani va trebui să facă față provocărilor vieții”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

A început școala

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa în urmă cu o zi că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică.

Vezi și Cîmpeanu: director antivaccinist, rată foarte scăzută de vaccinare

În această situaţie se află 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari. Sorin Câmpeanu a precizat că informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat şcolar.

 

2 comentarii

  1. […] Aur consideră impunerea cotei de 60% cadre didactice vaccinate ca fiind discriminatorie și care afectează în special mediul rural.  Parlamentarii aur consideră că mai ales aici, elevilor li s-a încălcat dreptul constituțional la învățământ în ultimii doi ani, din cauza lipsei de acces la tehnologie.… Cititi mai multe aici: Aur cere renunțarea la pragul de 60% de vaccinare în rândul cadrelor didactice […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here