Aplicația DreamLab- cum poți să sprijini cercetarea COVID-19 cu smartphone-ul tău

0
aplicatie-dreamlab-smartphone

Fundaţia Vodafone şi Imperial College London, lansează un nou proiect care vine în sprijinul cercetării pentru Covid 19. DreamLab este o aplicație dezvoltată de Vodafone Australia Foundation, care folosește puterea de procesare a telefonului tău inteligent când acesta este inactiv.

 

Utilizatorii trebuie să descarce aplicația DreamLab și de fiecare dată când telefonul este la încărcat și conectat la internet, va folosi puterea de procesare nefolosită pentru cercetare.

Fundația Vodafone România explică că „DreamLab este o aplicație premiată internațional care utilizează puterea de procesare a telefonului tău când este inactiv pentru a ajuta la rezolvarea problemelor legate de cercetarea cancerului și COVID-19 în timp ce tu dormi.”

Utilizatorii pot alege cât de multe date mobile sau Wi-Fi vrea să doneze cercetării. Pentru clienții Vodafone, utilizarea nu implică consumul de trafic de date.

 

Fundația Vodafone România explică cum funcționează această aplicație.

Smartphone-ul tău este un computer mic, dar puternic. Când acesta este inactiv – de exemplu noaptea, când dormi – puterea lui rămâne nefolosită. DreamLab pune acea putere la lucru într-un scop bun, pentru a accelera cercetarea în domeniul oncologiei și COVID-19. Când pornești aplicația DreamLab, telefonul tău descarcă mici probleme de cercetare pentru a le procesa și trimite rezultatele înapoi la echipa de cercetare.

Aplicația DreamLab are nevoie de date pentru a descărca micile probleme de cercetare din cloud și pentru a trimite rezultatele înapoi.

Dacă telefonul tău detectează că este disponibilă o rețea WiFi, atunci DreamLab va funcționa cu WiFi. WiFi este setat automat pe „nelimitat”, dar poți schimba acest lucru în orice moment din Setările aplicației.

Dacă nu este disponibilă nicio rețea Wifi, aplicația DreamLab va funcționa cu rețeaua de telefonie mobilă, utilizând date până la limita lunară a contribuției de date pe care ai selectat-o (50MB, 250MB sau 500MB). Dacă dorești ca DreamLab să nu utilizeze niciodată datele mobile, poți opri datele mobile din Setările aplicației.

 

IȘJ Constanța solicită sprijin pentru ca elevii din județ să aibă acces la educația online. Se caută donatori de echipamente IT

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here