24 iunie va fi marcată ca “Ziua Iei tradiționale românești”, au votat aleșii în Camera deputaților

3
Foto-profimedia

Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 iunie „Ziua Iei” a trecut de Camera Deputaților. Urmează ca șeful statului să promulge legea și apoi să fie publicată în Monitorul Oficial, informează Edupedu.

Ziua de 24 iunie nu va fi marcată ca zi liberă.

Din 2013, pe 24 iunie (în noaptea de Sânziene) se sărbătorește “Ziua Universală a Iei” la inițiativa unei comunități online, scrie Institutul Cultural Român.

Potrivit legii care a trecut de Camera Deputaților, cu ocazia “Zilei Iei tradiționale românești” vor fi organizate activităţi culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate materiale care vizează promovarea şi protejarea iei.

Unităţile de învăţământ, cele de cult, centrele comunitare, instituţiile culturale, precum şi reprezentanţele diplomatice ale României vor participa la acţiuni de promovare a iei”, prevede actul trimis la promulgare.

De regula cursurile școlare se încheie în prima jumătate a lunii iunie, astfel că pe 24 iunie elevii sunt, în marea lor majoritate, în vacanță la acel moment.

citește și Bookfest – de miercuri până duminică! Peste 400 de evenimente: dezbateri, ateliere de copii, lansări de carte

3 comentarii

  1. […] Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 iunie „Ziua Iei” a trecut de Camera Deputaților. Urmează ca șeful statului să promulge legea și apoi să fie publicată în Monitorul Oficial, informează Edupedu. Ziua de 24 iunie nu va fi marcată ca zi liberă. Din 2013, pe… Cititi mai multe aici: 24 iunie va fi marcată ca “Ziua Iei tradiționale românești”, au votat aleșii în Camera dep… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here