”Vacanţa cu P4C – Filosofie pentru copii online”, de astăzi, la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti

1

La 6 aprilie 2021, debutează programul ”Vacanţa cu P4C – Filosofie pentru copii online”, organizat de Centrul de Formare în Filosofie din cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti, potrivit filosofie.unibuc.ro.

Programul constă într-un ciclu de 4 ateliere online de filosofie destinate elevilor din clasele a III-a şi a IV-a din orice localitate, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Numărul de locuri disponibile este 25. Nu se percepe taxă de participare, iar înscrierile au putut fi făcute către un părinte sau un tutore legal.

Vezi și CUM GESTIONĂM EMOŢIILE DIN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ?

Următoarele trei ateliere sunt programate în zilele de 13, 20 şi 27 aprilie 2021, tot în intervalul orar 11.00-12.00, şi pot fi accesate prin aplicaţia Google Meet. Elevii care vor lua parte la fiecare dintre cele patru sesiuni de discuţii vor primi diplome de participare, trimise prin e-mail ca document ataşat.

Discuţiile se vor axa în jurul a patru întrebări: „ce înseamnă să fii liber?”; „poţi avea prieteni la distanţă?”; „ce înseamnă să-ţi pese de celălalt?” şi „cum distingi ceea ce crezi că ştii de ceea ce ştii cu adevărat?”. Pentru a încerca formularea unor răspunsuri convingătoare, vor fi folosite „fragmente din înţelepciunea străveche, cărţi ilustrate şi basme”, conform filosofie.unibuc.ro.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here