A crescut cu 13% numărul de candidați la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

0
universitatea-stefa-cel-mare-suceava-inventii-brevete-osim-mame

Numărul total al candidaților înscriși la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), după prima sesiune de admitere din acest an, este cu 13% mai mare decât cel înregistrat în iulie 2016, a declarat coordonatorul Serviciului Relaţii Publice, Comunicare şi Imagine al USV, Codruţ Şerban, potrivit Agerpres.

Codruț Șerban a declarat că pe 1 august erau înregistrate 2.716 înmatriculări, la toate programele de studiu. La studiile de licenţă zi există o creştere de 12% (1.365 persoane, dintre care și patru rromi), la studii de licenţă la distanţă, o creştere de 6% (204 persoane), la masterat, o majorare de 18% (828 persoane, dintre care doi rromi), la masterat pentru românii de pretutindeni, cu 41 persoane, iar la conversie profesională, cu 34.

O dublare a numărului de candidați a fost înregistrată la programul de licență pentru românii de pretutindeni, Republica Moldova și Ucraina ( 244 de persoane).

Citește și: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are cele mai multe brevete de invenție în 2016

„Apreciem că sesiunea de admitere din iulie 2017 s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru dezvoltarea comunităţii academice sucevene, dovadă atât a valorii sale la nivelul resursei umane, a bazei materiale, a activităţii de cercetare desfăşurate de cadre didactice şi studenţi, cât şi a prezenţei sale în viaţa comunităţii. USV îşi propune să asigure şi studenţilor acestei generaţii o educaţie înaltă şi cadrul optim ca studenţii să beneficieze de toate facilităţile şi oportunităţile pe care le oferă Alma Mater Sucevensis”, a declarat Codruţ Şerban.

Oferta USV pentru anul universitar 2017-2018 cuprinde, în total, la programul de licenţă zi, 3.100 de locuri, dintre care 1.410 cu taxă. O nouă sesiune de admitere la USV va fi organizată în perioada 6 – 14 septembrie.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here