A crescut cu 13% numărul de candidați la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

04 august 2017

Numărul total al candidaților înscriși la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), după prima sesiune de admitere din acest an, este cu 13% mai mare decât cel înregistrat în iulie 2016, a declarat coordonatorul Serviciului Relaţii Publice, Comunicare şi Imagine al USV, Codruţ Şerban, potrivit Agerpres.

Codruț Șerban a declarat că pe 1 august erau înregistrate 2.716 înmatriculări, la toate programele de studiu. La studiile de licenţă zi există o creştere de 12% (1.365 persoane, dintre care și patru rromi), la studii de licenţă la distanţă, o creştere de 6% (204 persoane), la masterat, o majorare de 18% (828 persoane, dintre care doi rromi), la masterat pentru românii de pretutindeni, cu 41 persoane, iar la conversie profesională, cu 34.

O dublare a numărului de candidați a fost înregistrată la programul de licență pentru românii de pretutindeni, Republica Moldova și Ucraina ( 244 de persoane).

Citește și: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are cele mai multe brevete de invenție în 2016

„Apreciem că sesiunea de admitere din iulie 2017 s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru dezvoltarea comunităţii academice sucevene, dovadă atât a valorii sale la nivelul resursei umane, a bazei materiale, a activităţii de cercetare desfăşurate de cadre didactice şi studenţi, cât şi a prezenţei sale în viaţa comunităţii. USV îşi propune să asigure şi studenţilor acestei generaţii o educaţie înaltă şi cadrul optim ca studenţii să beneficieze de toate facilităţile şi oportunităţile pe care le oferă Alma Mater Sucevensis”, a declarat Codruţ Şerban.

Oferta USV pentru anul universitar 2017-2018 cuprinde, în total, la programul de licenţă zi, 3.100 de locuri, dintre care 1.410 cu taxă. O nouă sesiune de admitere la USV va fi organizată în perioada 6 – 14 septembrie.

(8 vizualizari)

Apreciază pagina de Facebook PedagoTeca.ro:


Articole inrudite