Studenții de la medicină s-au alăturat luptei cu COVID-19

1

La Mureș, un număr de aproximativ 400 de studenți, ar putea să se integreze în rândul medicilor care luptă cu virusul. Vicepreşedintele Ligii Studenţilor, Victor Chisăliţă, a declarat la începutul acestei săptămâni că studenţii de la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) se oferă voluntari pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul COVID-19. Chiar dacă, Direcţia de Sănătate Publică nu a semnalizat încă necesitatea unui ajutor.

V. Chisăliţă a înaintat această pornire, urmând exemplul studenţilor voluntari ai direcţiilor de sănătate publică din Bucureşti şi Cluj.

La nivelul FASMR avem un mesaj şi un scop unitar din partea tuturor centrelor universitare în care se studiază medicina. În momentul de faţă, dat fiind faptul că majoritatea studenţilor sunt plecaţi din centrul universitar, doar cei care au domiciliul în judeţul Mureş sau în apropiere pot să ajute efectiv, asta însemnând cam 300-400 de studenţi.”

Tânărul are și o părere personală cu privire la acest subiect: „Probabil nu ni s-a cerut sprijinul întrucât nu am avea dreptul să facem această chestiune, fiindcă suntem studenţi şi nu avem experienţa necesară. Dar în schimb, dacă se ajunge la un nivel atât de ridicat astfel încât să fim chemaţi şi noi, ca studenţi, vom spune da, pentru că trebuie să ajutăm lumea„.

În România sunt înegistrate, în acest moment, 246  cazuri de coronavirus. Alte 29 noi infecții cu Covid-19 au fost confirmate în această dimineață, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here