Studenții de IT se pot angaja după practică

2
Studenții de IT se pot angaja după practică

Vara e perioada stagiilor de practică pentru studenți, iar studenții pasionați de informatică preferă, evident, companiile IT.

În timp ce alți studenți sunt în vacanță, unii tineri învață de la angajații cu experiență ce presupune cariera în IT. Pe baza unui contract determinat, studenții au un program de lucru între patru și opt ore pe zi, iar cei mai buni dintre ei au șansa să obțină un job în companie, după finalizarea internship-ului.

Aproape 100 de studenți sunt încântați că fac practică într-o companie de comunicații mobile. Lucrează cot la cot cu angajații la dezvoltarea tehnologiei 5G sau a roboticii.
Alex, student: „Echipa mea se ocupă cu asamblarea unui braț robotic. Suntem în faza de testare, în teorie fiecare deget ar trebui să se miște”.

Alex va începe în toamnă ultimul an la Facultatea de Telecomunicații, iar acesta speră că la acel moment va fi deja angajat în locul unde face practică în prezent.

Citește și 200 de liceeni, studenţi la Politehnică pentru o săptămână

Camelia Ardelean, director HR companie IT: „Sunt o generație foarte încrezătoare în puterile lor, avem un rol în a-i forma, avem un rol în a-i tempera atunci când e necesar”.

O companie de IT primește în fiecare vară 20 de studenți în programul de internship, unii dintre ei de la facultăți din străinătate. Anca studiază în Marea Britanie, la Universitatea din Southampton și a venit special la Timișoara pentru stagiunea de practică.

Anca Milea, studentă: „Eu ce am făcut la facultate, acum în primul an, m-a ajutat o singură materie din primul semestru. Faptul că am venit aici și am aprofundat o să ajute mai departe.”

În general, companiile de IT au două programe de internship – unul de 3 săptămâni, în care studenții nu sunt plătiți și altul de 3 luni, unde tinerii sunt plătiți și au oportunitatea să-şi aleagă programul. În funcție de orele de lucru, primesc între 1000 și 2000 de lei pe lună.

Potrivit estimărilor companiilor, aproape jumătate dintre tinerii care fac un internship vara rămân ca angajați în compania respectivă.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here