Simularea examenului de BAC 2024: Proba la Limba maternă

0

Joi, 7 martie, elevii din clasa a XII-a care studiază într-una dintre limbile minorităților naționale vor susține proba la limba maternă în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024. Accesul elevilor în săli trebuie să fie până la ora 08:30, cel mai târziu.

Simularea examenului de BAC 2024: Proba la Limba maternă

La ora 09:00, candidații vor începe să redacteze lucrările, după ce subiectele din plicurile sigilate, primite de la comisia de organizare din centrul de examen, vor fi distribuite de profesorii asistenți.

Conform procedurii de desfășurare a simulării, candidații pot părăsi sala cel mai devreme la o oră și jumătate de la începerea redactării lucrărilor.

În cazul în care fac greșeli, elevii vor putea tăia cu o linie de aceeași culoare pe lucrare, conform metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat din 2010, pe care se bazează desfășurarea Bacalaureatului 2024 și a simulării din acest an.

Descoperă și: Simulare BAC 2024 – Lista celor 11 discipline pentru proba la alegere a profilului și a specializării

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Pe 15 martie, rezultatele simulării nu vor fi făcute publice, însă vor fi comunicate prin intermediul profesorilor elevilor. Conform procedurii, aceste rezultate nu pot fi contestate (conform art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cererea elevilor.

Conform Art. 18:

  1. Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale sunt înregistrate în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la aceste simulări nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.
  2. Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat), fără a primi subiectele.
  3. Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele probelor de la simularea examenului național de Bacalaureat după ce acestea vor fi afișate de Ministerul Educației, în după-amiaza zilei de examen, la ora 15:00.

Sursa: edupedu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here