”Securitate cibernetică” şi ”Inteligenţă artificială” noi specializări la Universitățile din România

1
openai
openai, ChatGPT

Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, mai multe noi specializări/programe de studii universitare de licenţă, printre care ”Securitate cibernetică” şi ”Inteligenţă artificială”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea actualizează Nomenclatorul domeniilor, al specializărilor/programelor de studii universitare şi structura instituţiilor de învăţământ superior, în baza validării consiliilor ARACIS şi a solicitărilor instituţiilor de învăţământ superior din perioada martie – iulie 2023.

„Se înfiinţează mai multe specializări/programe de studii universitare de licenţă cum ar fi „Securitate cibernetică” – în cadrul domeniului de licenţă Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, „Inteligenţă artificială” – în cadrul domeniului de licenţă Informatică, etc.”, se arată în comunicat.

Vezi și Inteligenţa artificială (AI) va revoluţiona educaţia în acelaşi mod în care au făcut-o calculatoarele

Sunt prevăzute 52 instituţii de învăţământ superior de stat care cuprind 2.228 specializări/programe de studii universitare de licenţă, dintre care 84 specializări/programe de studii universitare de licenţă au suferit modificări de capacitate, de denumire, 22 specializări/programe au obţinut acreditarea, iar 32 sunt specializări noi.

Numărul universităţilor a scăzut de la 53 la 52, ca urmare a apariţiei Legii nr. 186/2023 privind înfiinţarea Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti (UNSTPB), pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti, se explică în comunicat.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here