Sector 6: 44 de milioane de lei pentru dotarea elevilor cu tablete

1

Consiliul Local Sector 6 a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de peste 44 de milioane de lei pentru dotarea elevilor tablete pentru lecţiile online din fonduri europene.

„Se aprobă proiectul ‘Dotarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 6 pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţământ în mediul online’ şi a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Competitivitate”, prevede hotărârea.

Vezi și Ministrul Educației: de luni începe distribuţia a 100.000 de tablete

Potrivit acesteia, valoarea totală a proiectului este de 44.362.280,26 de lei cu TVA, din care valoare totală eligibilă 44.357.280,26 de lei şi valoare totală neeligibilă de 5.000 de lei.

Hotărârea prevede că se aprobă susţinerea contribuţiei financiare proprii aferente cheltuielilor eligibile ale proiectului în sumă de 887.145,61 de lei şi a integralităţii cheltuielilor neeligibile.

„Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale”, stipulează documentul.

Conform raportului de specialitate, „principalele măsuri constau în dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice”, astfel încât orele să se poată desfăşura online.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here