Școlile se redeschid. Ministrul anunță “triaje severe”

1

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, ieri, că astăzi se reiau cursurile în școli, deoarece este ultima săptămână din semestru, iar elevilor trebuie să li se încheie mediile. Însă, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de gripă, ministrul a precizat că în toate unitățile de învățământ, copiii vor fi controlați pentru a li se verifica starea de sănătate.

“Îi invit mâine (n.r. – luni) pe toți la școală, în fiecare școală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situația de a nu fi sănătoși sunt trimiși la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la școală și își văd de lecții, așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte”, a spus Ecaterina Andronescu, într-o intervenție tv.

Se declară epidemie de gripă?

Tot ieri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că săptămâna acesta este una “decisivă” în ceea ce privește declararea epidemiei de gripă, iar o hotărâre în acest sens va fi luată marți. Chiar și în cazul declarării epidemiei de gripă, elevii vor continua să meargă la școală, iar eventualele decizii de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitată se vor aplica punctual.

Citește și Măsuri sporite în unitățile de învățământ împotriva gripei

un comentariu

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, ieri, că astăzi se reiau cursurile în școli, deoarece este ultima săptămână din semestru, iar elevilor trebuie să li se încheie mediile. Însă, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de gripă, ministrul a precizat că în toate unitățile… Cititi mai multe aici: Școlile se redeschid. Ministrul anunță “triaje severe” […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here