Au fost rezultatele probei scrise a concursului național de titularizare

0
concursului-inspectorii-inspectoratele-brăila

În urma probei scrise a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, 45,73% (cu 1,30% mai mult decât în 2016) dintre candidați au obținut note mai mari sau egale cu 7, anunță Ministerul Educației. Rezultatele pot fi văzute aici, iar contestațiile se depun până mâine la ora 15.00.

Au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.803 candidaţi, fiind notate 20.763 de lucrări. 40 dintre lucrările transmise spre evaluare au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, mai comunică ministerul.

În urma acestei probe 118 candidați (o,57%) au luat nota 10, cele mai multe înregistrându-se în București, Cluj și Iași. 9.377 de candidaţi (45,16%) au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 6.869 de candidaţi (33,08%) – note între 5 şi 6,99. Un procent de 21,12% dintre participanți au obținut punctaje sub nota 4,99.

Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 (interval 7 – 10) s-a înregistrat în judeţul Cluj (58,81%), iar cel mai scăzut, în judeţul Giurgiu (24,06%).

Mai multe detalii legate de distribuția notelor puteți vedea aici.

Rezultatele de după contestații se publică pe 25 iulie

Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 25 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

 

Citește și: Rectorul UPB: Legea privind personalul de cercetare creează codul consolidării parteneriatelor între mediul privat şi universităţi

 

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2017, au fost publicate 4.930 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 58.486 pentru angajare pe perioadă determinată, amintește ministerul.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe titularizare.edu.ro, unde astăzi, la ora 10:00, au fost postate rezultatele înregistrate înainte de depunerea contestaţiilor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here