Organizații ale elevilor îi îndeamnă pe elevi să ofere feedback profesorilor

1
Foto: portalinvatamant.ro

Consiliul Județean al Elevilor Constanța și Consiliul Județean al Elevilor București arată, în comunicate transmise marți, că “deși elevii au dreptul de a oferi feedback semestrial anonim profesorilor lor, acest lucru s-a întâmplat foarte rar” în unitățile de învățământ. 

Organizațiile amintesc că “feedbackul nu este nici evaluare, nici monitorizare a activității profesorilor, ci este pur și simplu opinia elevilor referitoare la actul educațional. În momentul în care elevul și profesorul înțeleg că sunt de partea aceleiași baricade a educației, feedbackul devine o normalitate”.

 

Comunicatul CJE Constanța (cel al CJE București este similar):
“Consiliul Județean al Elevilor Constanța îndeamnă elevii să ofere feedback profesorilor de la clasă!

Deși elevii au câștigat dreptul de a oferi feedback semestrial anonim profesorilor lor, acest lucru s-a întâmplat foarte rar în unitățile de învățământ. La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului semestrial, menită să faciliteze dialoguri reale în sălile de la clasă, cu privire la calitatea actului educațional, așa cum este perceput de elevi.

Vezi și Constanţa: Elevul Mihai Banioti de la Colegiul Mircea cel Bătrân – medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM

După încheierea situației școlare, profesorii diriginți vor notifica elevii cu privire la perioada în care vor oferi feedback. Ulterior, beneficiarii direcți ai educației vor completa un formular anonim (în format fizic sau online), care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurgere al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore. Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.

„Feedbackul este, cu siguranță, cel mai relevant și concludent mecanism prin care profesorul poate vedea nivelul bunăstării elevului la cursuri. Feedbackul nu este nici evaluare, nici monitorizare a activității profesorilor, ci este pur și simplu opinia elevilor referitoare la actul educațional. În momentul în care elevul și profesorul înțeleg că sunt de partea aceleiași baricade a educației, feedbackul devine o normalitate, un aspect elementar în definirea unui sistem de învățământ centrat pe elev și pe nevoile lui”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.”

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here