Ministrul Educației îl vrea pe învățătorul care a corectat greșit o lucrare într-un program de evaluare

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat marți că învățătorul din Iași, care a corectat cuvintele scrise corect de un copil, va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul școlii va avea rolul de a rezolva punctual situația.

“Am văzut. Regret nespus și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine”, a afirmat Ecaterina Andronescu, la Parlament, întrebată dacă știe despre lucrarea corectată greșit de învățătorul unui copil din Iași și postată pe Facebook de părinții acestuia.

Învățătorul ar trebui trimis într-un program de evaluare

Ea a spus că învățătorul ar trebui trimis într-un program de evaluare pentru a vedea dacă mai poate rămâne la catedră.

“Să îl trimitem într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă știe să scrie corect românește sau nu, acest lucru aș vreau eu să o întreb, și să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru. (…) Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsați-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici. Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în școala românească nu e la cotele normale pentru ca părinții să fie convinși că își trimit la școală copiii către profesori de la care au ce învăța. Situația de acolo să o rezolvăm punctual și să nu îi omorâm pe ceilalți. (…) Primul lucru ca să îți recunoști un derapaj este să îți recunoști greșeala. (…) Aș pleda pentru rolul pe care directorul îl are în rezolvarea punctuală, în rezolvarea unor asemenea situații. Eu nu cred că directorul nu știa cum scria acest domn învățător și de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschiși și senini și la directorul școlii”, a precizat Ecaterina Andronescu, citat de Agerpres.

Citește și Un elev a primit calificativul suficient pentru că a scris corect cuvântul patinoar

Ionel Tarnoveski, tatăl copilului, a postat pe Facebook lucrarea corectată greșit de învățătorul acestuia. Învățătorul a corectat cuvântul “patinoar” scris corect de copil și l-a înlocuit cu “patinuar” și a subliniat cuvântul “derdeluș”, deși era despărțit corect în silabe.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit marți cu membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților pe tema situației elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here