Material biocompozit pentru reconstrucția oaselor, dezvoltat la Craiova

0

O atare invenţie poate aduce premiul Nobel, potenţialul este însă uriaş. Cercetătorii craioveni au dezvoltat un material extrem de uşor de modelat, din care se pot realiza oase artificiale.

Invenția este brevetată de specialiștii de la Facultatea de Mecanică din Craiova și are nevoie de investitori pentru ca materialul să poată fi produs la scară largă.

Universitățile străine caută studenți în Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Galați și București

Materialul biocompozit arată ca o pastilă oarecare. Însă poate fi folosit pentru repararea oricărui defect osos grav și este o alternativă la protezele metalice folosite în prezent.

Materialul e format din pulberi metalice și ceramice și poate fi folosit pentru recontrucția oaselor maxilo – faciale, craniene și în ortopedie. Și nu produce în timp o uzură a osului natural așa cum se întâmplă cu protezele pe bază de titan. În plus se comportă foarte asemănător unui os natural și permite o prelucrare mecanică ușoară.

Ortopezii văd extrem de utilă o astfel de invenție, mai ales că materialul va putea fi modelat cu o imprimantă 3D. 

Materialul este extrem de ușor integrabil în osul uman și nu produce uzură în timp.

Prinderea dintre os și grefa de material biocompozit a fost testată și de specialiștii de la Facultatea de Mecanică din Craiova.

Aer curat în casă și la școală cu un Purificator de aer anti-cornavirus

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here