Limitarea accesului în Universitățile din România

0

O dată cu începutul crizei generate de COVID-19, universitățile din întreaga țară au depus eforturi pentru asigurarea stocurilor suficiente de materiale de igienă personală şi dezinfectare în toate spaţiile de învăţământ, administrative, de cazare, de servire a mesei, inclusiv pentru bazele sportive. Personalul cu atribuţii în acest sens a fost instruit suplimentar pentru respectarea normelor de igienă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, miercuri, sistarea activităţilor cu studenţii în universităţi până la data de 31 martie.

În prezent, mai multe universități au amânat prezența studenților în sălile de curs, până la final de martie.

Universitatea Politehnica Timişoara a decis, miercuri, suspendarea prezenţei studenţilor la cursuri, având în vedere volumul mare al activităţilor desfăşurate în instituţie şi al numărului mare de persoane implicate. Mia exact, peste 13.000 de studenţi şi 1.500 de angajaţi, în contextul măsurilor luate de prevenire şi monitorizare a riscurilor privind COVID-19.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a anunțat că începând de luni, 16 martie, toate cursurile se vor desfăşura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor, până la finalul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei legate de noul coronavirus.

Academia de Studii Economice a anunțat și ea suspendarea tuturor activităţilor didactice faţă în faţă, precum şi a altor acţiuni derulate în cadrul universităţii, care implică aglomerări de persoane (conferinţe, mese rotunde, competiţii sportive, prelegeri).

Consiliul Naţional al Elevilor a decis amânarea evenimentelor care urmau să aibă loc în luna martie, iar consiliile judeţene ale elevilor vor desfăşura activităţi conexe reprezentării elevilor folosind instrumentele online.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava nu va suspenda cursurile, dar va restrânge temporar o serie de activităţi, va anula toate manifestările studenţeşti ştiinţifice, cultural artistice şi sportive şi amână consultaţiile pentru Bacalaureat.

Consiliul de Administraţie al Universităţii „Aurel Vlaicu”, Arad în urma recomandărilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Consiliului Naţional al Rectorilor, a decis suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus.

Senatul Universităţii Ovidius, Constanța – a decis trecerea progresivă a activităţilor didactice în mediul online, în cadrul unui set de măsuri pentru protejarea de COVID-19 a studenţilor şi personalului didactic, a declarat preşedintele senatului, Dan Iliescu.

Consiliul de administraţie al Universităţii de Vest Timişoara (UVT) a hotărât suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 11-22 martie.

Universitatea din Bucureşti îşi suspendă cursurile „faţă în faţă” începând de miercuri, de la ora 14,00, şi până pe data de 29 martie, cu continuarea activităţii didactice în sistem online.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a decis, miercuri, suspendarea cursurilor până pe 22 martie, a declarat, pentru AGERPRES, rectorul Sorin Radu.

Vom actualiza această listă, în fucție de viitoarele decizii ale celorlalte Universități.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here