Din noul an universitar se înființează 4 noi lectorate de limba română în străinătate

0
Institutul Pontifical Oriental, Piaţa Santa Maria Maggiore din Roma

Începând cu noul an universitar, rețeaua lectoratelor de limba română va fi extinsă în încă patru universități din străinătate, ajungând la numărul de 53 de lectorate, în 33 de țări din Europa, Asia și America de Nord. Cele patru lectorate noi vor fi deschise la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, Universitatea din Ankara (Turcia), Universitatea de Filologie din Azerbaidjan și Universitatea din Vilnius (Lituania). 

„Apariția celor 4 noi lectorate a fost posibilă în urma protocoalelor interinstituționale semnate de Institutul Limbii Române (ILR) și instituțiile de învățământ superior menționate anterior. În vederea asigurării personalului de predare, ILR a organizat concursul de selecție a lectorilor”, explică Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Citește și: Cursul de Limbă, cultură și civilizație românească, predat și în Marea Britanie. Se caută personal de predare

 

Sursa citată mai menționează că în prezent ILR negociază încheierea unor proiecte similare cu Universitatea din Alcala (Spania) și Universitatea din Udine (Italia), întrucât unul dintre obiectivele de bază ale instituției este extinderea rețelei de lectorate de limbă română.

Sursă foto: www.ro.wikipedia.org

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here