Israelul a instalat 120 de centre pentru teste rapide antigen

0
Foto: dw.com

Israelul a înfiinţat, duminică, centre pentru teste rapide antigen, în faţa unei creşteri a cazurilor de coronavirus din ultimele săptămâni, a anunţat serviciul de urgenţă Magen David Adom, potrivit AFP.

„La cererea Ministerului Sănătăţii, Magen David Adom (MDA) a deschis duminică 120 de centre de depistare rapidă a cazurilor de Covid”, potrivit unui comunicat al MDA, echivalentul israelian pentru Crucea Roşie.

Testul rapid, destinat în special persoanelor care nu au fost vaccinate şi care au nevoie de un permis sanitar, oferă rezultate în 15 minute.

Depistarea în aceste centre costă 52 de shekeli (în jur de 17 euro) şi permite obţinerea unui permis sanitar al Ministerului Sănătăţii, valabil 24 de ore.

Vezi și Iaşi: Echipa României, coordonată de un profesor de la UAIC, medaliată cu aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

De duminică dimineaţă, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test de cel puţin 24 de ore în momentul în care Ministerul a anunţat că extinde permisul sanitar pentru copiii de 12 ani începând din 20 august.

Israelul încearcă să evite un nou lockdown în contextul în care s-a înregistrat o creştere a contaminărilor.

Ţară de 9 milioane de locuitori, Israelul a fost una dintre primele care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în favoarea unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer. Acest acord a oferit Statului evreu un acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor biomedicale cu privire la efectele vaccinului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here